Október 5-én lesz az "Erdélyi bevonulás, 1940" című könyv bemutatója

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

erdélyi bevonulás (nagyításért KATT a képre)

Hetven éve, 1940. szeptember 5-13. között a II. bécsi döntés értelmében Észak-Erdélyt és a Székelyföldet birtokba vette a magyar honvédség. Az erdélyi magyarság mindenhol kitörő lelkesedéssel fogadta a bevonuló honvédeket.A baróti Tortoma Könyvkiadó az évfordulón egy, az eseményhez méltó kötettel emlékezik. Az Illésfalvi Péter és Szabó Péter budapesti hadtörténészek által írt és szerkesztett, több mint 200 oldalas, igényesen kivitelezett, gazdagon illusztrált kötet olvasói a szemtanúk emlékezete, a korabeli hadiokmányok, egy értékelő tanulmány, illetve egykorú sajtóhíradások és helyszíni felvételek által ismerkedhet meg a magyarság számára oly fontos eseménnyel.

A Polgárok Háza és a Tortoma Kiadó közös szervezésű rendezvényén dr. Szakály Sándor történész mutatja be az Erdélyi bevonulás, 1940 című könyvet. A könyvbemutató fővédnöke dr. Hende Csaba, a Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere.

Helyszín: Polgárok Háza, Budapest VIII. ker., Visi Imre u. 6.

Időpont: 2010. október 5., 18:00

A rendezvényen a könyv kedvezményes áron megvásárolható.
(forrás: tortenelemportal.hu)

One thought on “Október 5-én lesz az "Erdélyi bevonulás, 1940" című könyv bemutatója

  1. Én inkább elbeszélgetek Vona Gáborral ezekről a történelmi eseményekről, mint Hende Bandával, aki a szerencsétlen afganisztáni áldozatok temetésén is hazudozott össze-vissza.
    Egyébként is nagyon érdekes, hogy amikor Vona Gábor beszél, azt értjük, rábólintunk, látjuk, hogy amit mond, az ráillik a hazai állapotokra, ráillik a Fideszre, és testvérpártjára, az MSZP-re (van neki egy Likudja is), és igazságérzetünk van, helyeselünk. Amikor az Orbán kezdi el mondani a magáét, akkor csak keressük a mondanivalót, próbáljuk összeilleszteni a szavait a valósággal, de csak egy zavarodott monológ kínjait éljük át, és küszködünk a hányingerrel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük