KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nyár végére kilátástalan helyzetbe kerülhetnek az ukránok

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ha az Egyesült Államok pénzügyi támogatása továbbra is késik, az Európai Uniótól és a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) kapott források Ukrajna számára csak néhány hónapra lesznek elegendők – írja a Karpatalja Info legújabb cikkében.

Ukrajna márciusban mintegy 900 millió dollárt kapott a soros IMF-hitelrészletből, 1,2 milliárd dollárt Japán utalt át, Norvégia és Spanyolország. Kanada 1,5 milliárd dollár hitelt nyújtott. Az EU-tól 4,5 milliárd euró és további két részlet várható, 1,5 milliárd euró és körülbelül kétmilliárd euró.

„Eddig a január–áprilisi igényeket fedezzük. Figyelembe véve, hogy a bankok megemelt adóiból és az állami vállalatok osztalékából ma már nagy bevételek érkeznek a költségvetésbe az első négy-öt hónap – mondta Olekszandr Parascsij, az IC Concorde Capital elemzési osztályának vezetője az rbc.ua portálnak.

Vitalij Vavriscsuk, az ICU Csoport makrogazdasági kutatási osztályának a vezetője hasonló előrejelzéssel rendelkezik. Véleménye szerint a jelentős, január–februárban kényszerből kitolt költségeket figyelembe véve a márciusi segély két hónapnál tovább nem biztos, hogy elég lesz.

Danilo Hetmancev, a Legfelső Tanács pénzügyi bizottságának elnöke reméli, hogy az USA bevétele nélkül a nyár végéig lesz elég pénz. „Ha áprilisban nem oldódik meg a kérdés az USA-val, akkor nyár végéig lesz elég pénz. Bár vannak lehetőségek” – mutatott rá, bár nem részletezte, hogy mik ezek a lehetőségek.

MH

Kiemelt kép: ukrán katonatemető / Fotó: HANS LUCAS VIA AFP / HANS LUCAS / LAETITIA NOTARIANNI

Ez is érdekelheti:  Iszlamista támadás történt egy ausztrál bevásárlóközpontban - többen meghaltak (videók)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük