BREAKING: FEGYVERES MERÉNYLETKÍSÉRLET TRUMP ELLEN – A MERÉNYLŐT LELŐTTÉK (VIDEÓN A LÖVÉS PILLANATA)
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nobel-békedíjra jelölték Donald Trumpot

Donald Trump volt amerikai elnököt javasolták a Nobel-békedíjra, amiért szerepet játszott annak a szerződésnek az aláírásában, amely hozzájárult az Izrael és több arab állam közötti kapcsolatok normalizálásához.

A javaslatot Claudia Tenney republikánus kongresszusi képviselőnő terjesztette elő, aki a Fox Newsnak kedden azt mondta, hogy Trump „döntő szerepet játszott” a „történelmi jelentőségű” Ábrahám-egyezmény elősegítésében, amely szerinte ” közel 30 év után az első békemegállapodás volt a Közel-Keleten”.

A törvényhozó méltatta a volt elnököt és a GOP (Republikánus Párt) elnökjelöltjét kiemelve, hogy Trump bebizonyította, sok külpolitikai szakértő tévedett, akik évtizedeken át azt állították, hogy az izraeli-palesztin konfliktus megoldása nélkül további közel-keleti békemegállapodások lehetetlenek.

„Trump elnök bátor erőfeszítései az Ábrahám-egyezmény létrehozásában példátlanok voltak, ám a Nobel-békedíj bizottság továbbra sem ismeri el őket, ami aláhúzza, hogy ma ezért van szükség a jelölésére” – jelentette ki Tenney, hozzátéve, hogy a lépés egy olyan időszakban történik, amikor Joe Biden elnök „gyenge vezetése” globális színtéren veszélyezteti a nemzetbiztonságot.

A hétvégén három amerikai katonatiszt meghalt és több tucatnyian megsebesültek egy jordániai katonai helyőrség elleni dróntámadásban. Biden válaszlépéseket ígért, és az Irán által támogatott milíciákat okolta az incidensért. Teherán tagadta, hogy köze lenne a támadáshoz.

Az Ábrahám-egyezmény egy sor, az Egyesült Államok közvetítésével 2020 végén aláírt kétoldalú megállapodás volt Izrael, az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein és Marokkó között. Segítette a zsidó állam és az arab nemzetek közeledését, valamint az Egyesült Arab Emírségek és Bahrein is elismerte Izrael szuverenitását.

A szerződést azonban többen bírálták is, mert felbátorította Izraelt a palesztinok jogainak figyelmen kívül hagyására, mivel ennek eredményeként az arab államok lemondtak arról, hogy egy önálló palesztin államot hozzanak létre, és elismerjék Palesztinát. Egyes szakértők szerint ez a lépés készítette elő az utat a közelmúltbeli erőszakhullámhoz.

Ez is érdekelheti:  Rengeteg bűncselekménnyel hozták kapcsolatba Magyar Pétert

Trumpot már többször jelölték Nobel-békedíjra. 2020-ban Christian Tybring-Gjedde norvég parlamenti képviselő terjesztette fel a díjra, aki méltatta a volt elnököt a Közel-Keleten tett, szerinte béketeremtő erőfeszítéseiért. Ugyanebben az évben Trumpot Magnus Jacobsson svéd parlamenti képviselő is jelölte, aki a Szerbia és a szakadár Koszovó közötti megállapodás közvetítésében játszott szerepére hivatkozott.

Trump jelölése érvényesnek tekinthető, mivel azt egy nemzetgyűlési, parlamenti képviselőnek, vagy egy nemzeti kormánynak a tagja nyújthatja be. A 2024-es Nobel-békedíjat októberben hirdetik ki a norvégiai Oslóban, amit decemberben adnak át.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Abdullatif al-Zayani bahreini külügyminiszter, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Donald Trump amerikai elnök és Abdullah bin Zayed Al-Nahyan Egyesült Arab Emírségek külügyminisztere aláírják az Ábrahám-egyezményt a Fehér Házban, 2020. szeptember 15-én. SAUL LOEB © / AFP

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Nobel-békedíjra jelölték Donald Trumpot

  1. Hogy fér a szoborba miként a FIDESZ is cinkos volt az egész attak vonatkozásában?
    Ott voltam! Hiába futottak az emberek Orbánékhoz, hogy mi folyik, segítsenek! Ők beültek a fekete autóikba és elspricceltek. Tudták jól, hogy alkotmányozni akarunk a Parlament előtt. Ezért volt a nemzetközi erőösszevonás mert ettől féltek és ezért volt cinkos a Fidesz is. Egyébként sokkal több ember sebesült meg csak nem mert jelentkezni később sem. A Fidesznek volt képe később politikai tőkét kovácsolni mikor cinkosan lapított. Nem mellékesen sok fideszes és állami ügynök is volt már a Pestre utazó csoportokba is ékelve!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük