KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kiürítették a budaörsi iskolát, hét gyermeket vittek kórházba a mentők

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy budaörsi általános iskola egyik osztályának több diákja jelezte a ma délelőtti tanítás alatt, hogy nem érzi jól magát – írták az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

A 10 év körüli gyermekek hányingerre és szédülésre kezdtek panaszkodni, így az iskola pedagógusai mentők segítségét kérték.

A mentésirányítás nagy erőket mozgósított, 7 mentőegységgel perceken belül helyszínre értek, ahol az életmentők táskáján megszólalt a szén-monoxid jelző, ami egyértelművé tette a panaszok okát.

A mentők így a társszervek segítségét kérték, akik azonnal kiürítették az iskolát, majd megkezdték a kisdiákok ellátását.
Az időben érkezett segítségnyújtásnak köszönhetően a mentők végül 7 gyermeket szállítottak CO-mérgezés gyanújával, stabil állapotban kórházba.

Csámpai Attila őrnagy, a Pest vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI megkeresésére elmondta, hogy a riasztáskor 495 diák és 48 dolgozó tartózkodott az iskolában, ők valamennyien időben elhagyták az épületet.

Ismertetése szerint a tűzoltók ezt követően méréseket végeztek előbb abban a tanteremben, ahol a gyermekek rosszullétre panaszkodtak, majd a tanintézmény további helyiségeiben is, de szén-monoxid jelenlétét a levegőben nem tudták kimutatni.

Az eset körülményeinek tisztázására a katasztrófavédelem további vizsgálatot folytat – tette hozzá a szóvivő, aki közölte azt is, hogy a kiürítést követően a gyermekeket egy biztonságos és fűtött helyiségben, az iskola tornacsarnokában helyezték el.

hirado.hu

Ez is érdekelheti:  A rafinált román miniszterelnök magyarellenes hergelése - ügyes

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük