KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nincs tovább: aki fegyvert szállít Ukrajnának, közvetlen konfliktusba keveredik Oroszországgal – állítja a Duma elnöke

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

„Ezentúl más módon fogunk beszélni azokkal, akik felszerelést, fegyvereket szállítanak, vagy zsoldosokat küldenek” – hangsúlyozta Vjacseszlav Volodin.

Vjacseszlav Volodin hétfő este kijelentette, hogy azok az országok, amelyek fegyvereket szállítanak Ukrajnának az elcsatolt területek Oroszországhoz való csatlakozása után, közvetlen konfliktusba keverednek a föderációval.

Az orosz Állami Duma elnöke szerint azoknak az országoknak, amelyek fegyvereket szállítanak Ukrajnának és segítik a kijevi vezetést a katonai műveletek végrehajtásában, meg kell érteniük, hogy miután a donbászi, valamint a Zaporizzsja és Herszon régiókat felveszik az Orosz Föderációba, közvetlen konfliktusba kerülnek Oroszországgal.

„Most fontos, hogy azok az országok, amelyek támogatják az ukrajnai hadviselést, megértsék,

ezentúl más módon fogunk beszélni azokkal, akik felszerelést, fegyvereket szállítanak, vagy zsoldosokat küldenek

hangsúlyozta Vjacseszlav Volodin a TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint. Továbbá azt is megjegyezte, hogy nem mondanak le senkiről, aki Oroszország részét képezi.

„Minden döntés megszületett, ezért amikor az Ukrajnának nyújtandó katonai segítség kérdéséről tárgyalnak, meg kell érteniük – máris konfliktusba keverednek az Orosz Föderációval, és bárhogyan is álcázzák azt, nem fog működni. Ezzel tisztában kell lenniük”

– mondta a duma szóvivője.

A magyar baloldal álláspontja

A baloldali tömbön belül nincs egyedül Márki-Zay azzal az állásponttal, hogy fegyvereket szállítana Ukrajnának. Fekete-Győr András például már februárban a fegyverszállításokat szorgalmazta. Gyurcsány volt honvédelmi minisztere, Juhász Ferenc és uniós képviselője, Rónai Sándor is fegyvereket szállítana Ukrajnába. Potocskáné Kőrösi Anita pedig egy korábbi lakossági fórumon arról beszélt, hogy hivatásos NATO-katonákat küldene Ukrajnába az oroszok ellen harcolni, de saját hozzátartozóit megkímélné a harcoktól. A március 15-i ellenzéki gyűlésen aztán Iványi Gábor is csatlakozott, aki „nemzeti szégyennek” nevezte, hogy Magyarország nem szállít fegyvereket Ukrajnának.

A Soros György által is támogatott Political Capital nevű baloldali intézet vezetője, Krekó Péter, az ATV-ben beszélt a biztonságpolitikai helyzetről. Az elemző szerint a fegyverszállítások „hatékony segítséget jelentenének” – mondta február 28-án.

Mandiner

Kiemelt képen Vjacseszlav Volodin / Illusztráció yandex.ru

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: