KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nincs már túl sok lépcsőfok az eszkalációs létrán, mielőtt előkerülnének az atomfegyverek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán ellentámadásnak vége, alig maradt katona

Az oroszok is folyamatosan egyre nagyobb erejű fegyvereket vetnek be a Kindzsal-rakétáktól a termobárikus bombákig. Ezt a folyamatot minél előbb meg kell állítani, ugyanis nincs már túl sok lépcsőfok az eszkalációs létrán, mielőtt előkerülnének az atomfegyverek – mondta az Origónak adott interjúban Koskovics Zoltán, az Alapjogokért Központ geopolitikai elemzője.

A Rabotino „húsdaráló”: Miért harcol olyan hevesen Oroszország és Ukrajna egy apró faluért a déli fronton?

Kijev kénytelen olyanokat is besorozni, akiket korábban az orvosi vizsgálat alapján alkalmatlannak ítéltek. Emellett kísérletet tettek arra, hogy meggyőzzék európai partnereiket: adják ki azokat a hadköteles ukrán férfiakat, akik Nyugatra menekültek – mondta az Origónak adott interjúban Koskovics Zoltán, az Alapjogokért Központ geopolitikai elemzője.

Hozzátette, sajnos megfigyelhető az, hogy a háború folyamatosan a mind pusztítóbb fegyverek bevetése irányába halad: Berlin eljutott a védősisakoktól a Leopárd 2 tankokig, Washington a – több országban betiltott – kazettás muníciók szállítását is jóváhagyta, és legalább három NATO tagország már F16-osok átadására is ígéretet tett.

Válaszul az oroszok is folyamatosan egyre nagyobb erejű fegyvereket vetnek be a Kindzsal-rakétáktól a termobárikus bombákig. Ezt a folyamatot minél előbb meg kell állítani, ugyanis

Nincs már túl sok lépcsőfok az eszkalációs létrán, mielőtt előkerülnének az atomfegyverek. Ukrajna és Európa érdeke is azt kívánja, hogy mielőbb szülessen tűzszünet.

MH

Kiemelt képen_ ukrán katona / illusztráció / MUHAMMED ENES YILDIRIM / AFP

Kapcsolódó:

Ezért jelentheti Ukrajna veresége a NATO mostani formájának végét

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: