KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Niedermüller Péter lebukott, baloldali kifizetőhelyként működtethették az önkormányzatot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Niedermülller Péter (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) VII. kerületi polgármester lebukott: baloldali, „mondhatni családi kifizetőhelyként üzemeltethették” Erzsébetváros önkormányzatát éveken keresztül – mondta Benedek Zsolt, a Fidesz-KDNP erzsébetvárosi frakciójának vezetője, polgármesterjelölt csütörtökön budapesti sajtótájékoztatón.

A kormánypárti politikus arról beszélt, a hét elején „bődületes korrupciós ügy” robbant ki Niedermüller Péter és az erzsébetvárosi „dollárbaloldal” körül.

Az eddig információk alapján Niedermüller Péter közel negyvenmillió forintos megbízási szerződést kötött egy olyan céggel, amely „ezer szállal köthető” a vejéhez, a volt szabad demokrata államtitkárhoz, Horn Gáborhoz – közölte.

Benedek Zsolt azt mondta: információk szerint a cég „a polgármester személyes vezető profiljának kialakítására” kapta a megbízást. A cég vezetője 2011 és 2019 között Hann Péter volt, aki Horn Gábor barátja, és ebből a cégből egyenes útja vezetett a Republikon Intézethez – jegyezte meg.

A politikus kijelentette: egyértelműen látható, hogy az erzsébetvárosiak negyvenmillió forintja egy, a Niederemüller Péter vejéhez köthető céghez vándorolt.

A dolgot súlyosbítja, hogy koronavírus-járvány időszakában is felvette az érintett üzleti kör a megbízási díját – tette hozzá.

Benedek Zsolt szerint „az erzsébetvárosi dollárbaloldaltól” nem idegen a pazarlás, ugyanis „rekordnagyságú”, közel húsz fős kommunikációs stábot tart fenn Niedermüller Péter.

Továbbá jutott pénz az önkormányzati cég vezetők milliós fizetéseire és jutalmaira is, eközben pedig Erzsébetvárosban kosz, rendetlenség és forgalmi káosz uralkodik – mondta.

Benedek Zsolt azt mondta, Niedermüller Péter ahelyett, hogy a kerület problémáira próbálna megoldást találni, „gyanús szerződéseket köt a veje üzleti köréhez tartozó cégekkel”.

Közölte: felszólítják Niedermüller Pétert, hogy tisztázza, miért fizettek az erzsébetvárosiak pénzéből közel negyvenmillió forintot a „polgármester személyes vezetői profiljának kialakítására”; valamint nyilatkozzon arról, hogy egyéb rokona áll, vagy állt-e szerződéses viszonyban a VII. kerületi önkormányzattal, vagy annak bármelyik cégével.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: Aki a Fideszre szavaz, a békére szavaz ( péntek reggeli rádióinterjú)

Továbbá arra szólítanak fel, hogy azonnal hozzák nyilvánosságra a tanácsadói szerződéshez köthető valamennyi anyagot, amelyet a cég az önkormányzat részére átadott, ugyanis ebből – mint Benedek Zsolt mondta – kiderülhet, hogy „kamu megbízásokról” volt-e szó.

 

Kiemelt képen: Niedermüller Péter, VII. kerületi polgármester

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük