KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

ORIGO: Bemutatjuk Gyurcsány Ferenc egyik legzavarosabb múltú polgármesterét

Magából kikelve próbálta tagadni Niedermüller és veje a tagadhatatlant (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Niedermüller Péter DK-s polgármester a saját személyes profilja, imázsa kialakítására költött az erzsébetvárosiak adóforintjaiból, nagyságrendileg 40 milliót – legalábbis erről számolt be egy Budapesti Prókátor néven futó Facebook-oldal. Ráadásul az összegek a polgármester vejének baráti köréhez kerülhettek.

Mint ismeretes, Niedermüller Péter veje nem más, mint az egykori SZDSZ-es államtitkár, Horn Gábor.  Ahogyan arról pedig a Magyar Nemzet beszámolt, a megadott információknak utánajárva előbb egy 2020-as, csaknem hétmillió forint értékű szerződést talált a szerkesztőség, amit a Horn Gáborhoz kötődő Weber und Mill Kft.-vel kötött az önkormányzat, majd egy 2023-as, csaknem 15 millió forint értékű megbízás is előkerült. Ezt követően a lapot megkereste egy neve elhallgatását kérő forrás is, aki elküldte a Weber und Mill összes erzsébetvárosi megbízásának dokumentációját, amiből kiderült, hogy Horn apósa, Niedermüller Péter az elmúlt ciklusban a Weber und Mill Kft.-vel több mint negyvenmillió forint értékben kötött megbízási szerződéseket.

A Magyar Nemzet szerette volna megkérdezni az érintetteket is az ügyről. Azonban Niedermüller Péter veje, Horn Gábor meglehetősen indulatosan zárkózott el a válaszadás elől. Szerinte nem kell magyarázatot adnia az ügyre, abban nem kell megszólalnia, a Magyar Nemzet riporterével Heiter Dáviddal pedig kifejezetten szóba sem szeretne állni. A Magyar Nemzetet pedig egy ócska propagandalapnak tartja, csakúgy, mint a legtöbb balliberális politikus, akiknek a rendkívül kellemetlen ügyekben ez a végső érve.

Niedermüller Péter pedig vejéhez hasonlóan szintén nagyon ingerült lett a Magyar Nemzet kérdéseitől, szerinte az egész ügy hazugság, nem szerette volna a botrányt kommentálni. Erzsébetváros polgármestere először le is tagadta, hogy 40 milliós szerződésről lenne szó, aztán pedig azt mondta, hogy az említett cég nem is köthető a vejéhez. Ezzel pedig beismerte, hogy kapcsolatban vannak a szóban forgó céggel. Az imázsával viszont, úgy tűnik, elégedett.

Ez is érdekelheti:  Ukrajna még több és több pénzt követel

Az ügyben – bizonyítottság esetén – felmerülhet a költségvetési csalás bűntett gyanúja is.

Magyar Nemzet

Kiemelt képen: Niedermüller Péter / MTI Fotó: Mohai Balázs

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük