KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Totális diktatúra: Ukrajna felfüggeszti az Emberi Jogok Európai Egyezményének végrehajtását (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajnában ezentúl bárkit lehallgathatnak, házkutatásokat tarthatnak, elvehetnek ingatlanokat és autókat is

Az ukrán kormány bejelentette, hogy felfüggeszti az Emberi Jogok Európai Egyezményének végrehajtását. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az ukrán hatóságok ezentúl bárkit lehallgathatnak, házkutatásokat tarthatnak, és a hadsereg számára elkobozhatják az ingatlanokat és az autókat is.

Az M1 Híradóban bemutatott videóban hadkiegészítők egy csoportja erőszakkal próbál meg betuszkolni egy férfit egy mikrobuszba Odesszában. Az amatőr felvételen látható, hogy a járókelők védik meg, akikkel az egyenruhások szintén üvöltöznek. A hadköteles korú férfi azt kiabálja: gyermekem van, engedjetek el! Végül az ellenállásának köszönhetően megmenekül.

Ukrajnában a kormány legtöbb rendelkezése a háború körül forog, és Kijev szinte mindent az új, sokak szerint jogfosztó mozgósítási törvénnyel hoz összhangba.

Legutóbb a külföldön élő 18 és 60 év közötti ukrán férfiaknak tiltották meg, hogy a konzulátusokon útlevelet igényeljenek.

Elnök úr, miért gondolja úgy, hogy minden külföldön élő ukránnak harcolni kell menni? Harminc éve költöztem el az országból, amelynek kormánya azóta sem kérdezte meg tőlem, miért mentem el” – magyarázta egy ukrán férfi.

A jogkorlátozások azonban itt nem érnek véget. Az Európa Tanács honlapján jelent meg az a levél, amelyben az ukrán kormány bejelenti: a hadiállapot miatt ideiglenesen felfüggeszti az Emberi Jogok Európai Egyezményének végrehajtását. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy

lefoglalhatják az ukrán állampolgárok ingatlanjait, autóit, kijárási tilalmat rendelhetnek el, és a hatóságok bárkit jogszerűen lehallgathatnak.

Az ukrán állampolgárok jogait teljesen megvonják. Higgyék el nekem, valaki ezért még felelni fog. Biztos vagyok benne, hogy ezek után még több ukrán fogja elhagyni az országot, ugyanis mindenüket elveszik” – mondta egy ismert ukrán blogger.

Ez is érdekelheti:  Mit üzen a Fico elleni merénylet az antiglobalisták számára?

Korlátozhatják továbbá a szólás és véleményszabadságot, valamint az országon belüli szabad mozgást a külföldiek és a belföldiek számára egyaránt. Ráadásul a hatóságok szabadon tarthatnak házkutatásokat is.

A nemzetközi törvények szerint egy harcban álló országnak joga van a szabadság korlátozásához, erről azonban tájékoztatnia kell a nemzetközi szervezeteket is. „Hangsúlyozom: szabadon korlátozhatjuk a jogokat” – nyilatkozta egy ukrán katonai elemző.

A rendelkezés értelmében ezentúl jogosan betilthatják a különböző rendezvényeket, emellett korlátozhatják a lakóhely szabad megválasztását is.

hirado.hu, M1

Kiemelt kép: hirado.hu grafika

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük