KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Newsweek: Trump bosszút akar állni Zelenszkijen, amiért az nem volt hajlandó kivizsgálni a Biden fiú ügyét

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

„Katasztrófa lesz Zelenszkij számára”, ha Trump visszatér a Fehér Házba

Ha Donald Trump nyeri a 2024-es elnökválasztást, az nagyban befolyásolhatja az ukrajnai konfliktust – vélik a Newsweek által megkérdezett szakértők. Feltételezik, hogy a politikus nem fog olyan mértékű segítséget nyújtani Kijevnek, mint a jelenlegi amerikai vezető, Joe Biden. Emellett a szakértők arra számítanak, hogy Trump megtorlást fog alkalmazni Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel szemben, aki nem vizsgálta ki Biden fiának, Hunternek az ügyeit.

Emil Nagengast, a Juniata College politológus professzora április 15-én a Newsweeknek úgy nyilatkozott.

„Ha Trump visszatér a Fehér Házba, az katasztrófa lesz Zelenszkij és Ukrajna számára”

– mondta magabiztosan a szakértő.

Nagengast emlékeztetett arra, hogy 2019. szeptember 19-én Trump arra kérte Zelenszkijt, hogy vizsgálja ki Hunter Biden érintettségét az ukrajnai korrupciós ügyekben, de ő ezt elutasította. Néhány nappal később Trumpot megbuktatták, mert a beszélgetést egy amerikai politikus személyes és politikai haszonszerzésre irányuló nyomásgyakorlásának tekintették.
Nagengast szerint Trump megsértődött az elutasítás miatt, emiatt véli úgy a professzor, hogy a korábbi amerikai elnök „bosszúra vágyik”.

„Ha Trump megnyeri a 2024-es választásokat, nagy örömét fogja lelni abban, hogy megszakítja az Ukrajnával való szoros kapcsolatot, amelyet viszont Biden a külpolitikájának a középpontjába helyezett”

– vélekedett a professzor.

Hozzátette, hogy ez hasonló lenne ahhoz, ahogyan Trump 2016-os elnökké válásakor megváltoztatta elődje, Barack Obama politikáját.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: ROMAN PILIPEY/GETTY IMAGES

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: