KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

New York után Washingtonban is bemutatták a Hadik című filmet

Washingtonban, a Kossuth Házban mutatták be a Hadik című magyar történelmi kalandfilmet pénteken.

A magyarországi mozikban márciusban bemutatott alkotást az Egyesült Államokban több magyar közösség láthatta már, így a héten a Florida állambeli Sarasotában, azt megelőzően a Magyar Film Napja alkalmából a New York-i magyar kulturális központban, a Liszt Intézetben is teltház előtt vetítették.

Az amerikai fővárosban tartott kulturális eseményen részt vett a film egyik Amerikában élő szereplője, Bordán Lili, aki a vetítés után tartott közönségtalálkozón úgy vélte, fontos, hogy olyan alkotások készüljenek, mint a Hadik, mert a magyar történelem azon személyiségeit, részleteit mutatják be, amelyekről az emberek többségének nincs tudomása.

Végh Sándor, a Washingtonban működő Kossuth Alapítvány elnöke a péntek esti bemutatón kiemelte, hogy első alkalommal tudnak olyan magyar filmet vetíteni az amerikai fővárosban, amely még jelenleg is a magyarországi mozik műsorán szerepel, és szintén első alkalommal szerveztek a New Yorkban működő magyar kulturális központtal közös programot.

A Nemzeti Filmintézet és a Liszt Intézet New York együttműködésében a Hadik filmet a tervek szerint láthatják az Egyesült Államok további magyar közösségeiben, valamint idén filmfesztiválokon is bemutatják, így Los Angelesben, valamint Kanadában, Torontóban is – mondta el Palotai Csenge, a Liszt Intézet New York igazgatója.

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük