KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Nemzetközi lapszemle

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

REUTERS
Német politikusok felháborodottan reagáltak arra, hogy egy tűzoltó elismerte, felgyújtott egy menekültotthon és ennek ellenére szabadlábon védekezhet. A Dortmund városában történt tűzesetben senki nem sérült meg. A menekültotthonba hét szíriai érkezett a tűz előtti napon, jelenti a brit hírügynökség. Németországban az év első kilenc hónapjában 26 szándékos gyújtogatásra került sor történt menekültotthonokban. A szélsőjobb ellen küzdő Amadeu Antonio Alapítvány szerint 70 ilyen esetre került sor. 

EUOBSERVER
„Az az ember, aki Lengyelország következő miniszterelnök lehet, kijelentette, a menekültek ’kolerát’_ és ’élősdieket’ hozhatnak magukkal Európába, melynek nyomán ’náci’ jellegű retorika használatával vádolták”, indul az uniós szakportál cikke arról, hogy mit mondott Jaroslaw Kacyznski, a Jog és Igazságosság Párt vezetője a választási kampányban.

INDEPENDENT
A brit napilap megkérdezte Cecilia Malmström  uniós kereskedelmi biztost, a TTIP brüsszeli bizottsági felelősét, hogy  mit szól ahhoz az óriási ellenálláshoz, amely az EU-ban megnyilvánul a transzatlanti kereskedelmi partneri szerződéssel szemben. Malmström „fagyosan” azt válaszolta, hogy „Mandátumomat nem az európai néptől kaptam”. A lap hozzáteszi, egy most napvilágot látott új jelentés szerint Malmström az  utasításokat közvetlenül a Brüsszelben hemzsegő lobbistáktól kapja. „Nem csoda, hogy a TTIP tárgyalásokon a nagyvállalati érdekeket és nem a lakosság igényeit akarják kiszolgálni”.

UPSALA NYA TYDNING
A svéd napilap tegnapi, nyomtatott számában Cecilia Karin Wikström, az Európai Parlament liberális frakciójának tagja és a Svéd Egyház papnője felháborodását és értetlenségét fejezte ki, amiért az Európai Parlamentben a szocialista frakció nem engedte, hogy Magyarország ellen – mint a liberális frakció indítványozta – alkalmazzák a 7. cikkelyt, melynek értelmében Magyarországot megfosztották volna szavazati jogától. Hiszen Magyarország az az ország, ahol szeptember óta a rendőrséget feljogosították, hogy magánemberek lakásába hatoljon, hogy ott menekülteket keressen. Ezen kívül falat emelt „a környező világ ellen” és engedélyt adott a katonaságnak és a rendőrségnek, hogy szükség esetén fegyvert fogjon a menekültekkel szemben.

Ez is érdekelheti:  Breaking: Merényletet követtek el Robert Fico szlovák kormányfő ellen (videó)

THE END OF THE AMERICAN DREAM
Az amerikai hírportál 36 olyan szempontot sorol fel, amelyek azt bizonyítják – gúnyos értelemben -, hogy az Egyesült Államok „kivételes nemzet”. Ezek szerint Amerikában él messze a legtöbb elhízott ember, mint azt mutatja az OECD legfrissebb jelentése. Az USA lakossága átlagban 293 percet tölt naponta a tévé előtt. Az általuk nézett csatornák 90 %-a hat,  rendkívül befolyásos médiavállalkozás kezében összpontosul. Mire egy gyermek eléri a 18. életévét, 40 ezer gyilkosságot lát a tévében.  A világon Amerikában vannak messze a legtöbben a rácsok mögött: minden 100 ezer lakosból 716 a rabok száma.

MA’AN NEWS AGENCY
Több mint 400 palesztin szenvedett kedden sérüléseket a megszállt Ciszjordániában és a Gázai övezetben, jelenti a palesztin hírügynökség. Ciszjordániában a 12-ik napja tartanak az összetűzések a megszállókkal. Hebronban több száz egyetemista menetelt egy katonai ellenőrzési hely felé, amikor az izraeli erők tüzet nyitottak a tüntetőkre, éles lövedékkel. Öten sérültek meg.

THE NEW YORK TIMES
„Vajon a Pentagon igazat mond Afganisztánról?” címmel a vezető amerikai lap idézi az ENSZ új jelentését az afganisztáni tálibok fokozott aktivitásáról és az ottani biztonsági helyzet rosszabbodásáról. A Pentagon ennél jóval rózsásabb képet fest a helyzetről. Akár annak idején Vietnam vagy Irak esetében. Obama most afgán kérésre azon gondolkodik, hogy késleltesse 9800, ott szolgáló amerikai katona hazahozatalát. Az igazság órája közeledik, írja a lap.

nssz.

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük