KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Németországi botrány – „Most már fejeknek kell hullaniuk”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

„Az orosz szivárogtatás megrázta Berlint” – írta meg a Politico hétfő reggeli hírlevele, számol be a mandiner.hu.

Mint kifejtették, az a beszélgetés, amely során négy magasrangú német tisztviselő Taurusz rakéták bevetését fontolgatta egy híd ellen, gyökeresen megrázta Berlint.

Ez is érdekelheti:  Hiteles a német tisztek Krími híd elleni támadásról szóló hangfelvétele

Olaf Scholz kancellár „nagyon súlyos ügynek” nevezte a beszélgetés kiszivárgását, felmerül a kérdés, hogy mi van a biztonsági intézkedésekkel. „Most már fejeknek kell hullaniuk” – mondta a Politiconak névtelenséget kérve a Bundeswehr egy volt magas rangú tisztje.

Közben Franciaország közzétette azon haditecknikai eszközöknek a listáját, amiket Ukrajnába szállítottak 2022. február 24. és 2023. december 31. között, összesen 2,615 milliárd euró értékben.

Ha hozzávesszük azt, hogy Franciaország emellett 1,2 milliárd eurót adományozott az Európai Békefenntartási Eszköznek, és közel 10 000 ukrán katona kiképzéséhez járult hozzá, kirí, hogy közel négymilliárd euróval támogatta meg a háborút a francia nemzet.

Közben mellesleg Manfred Weber, néppárti frakcióvezető arról nyilatkozott a Weltnek, hogy „Scholz és Macron megosztotta a Nyugatot”, s meg kéne fordítani „a von der Leyen-bizottság történetét”.

MH

Kiemelt képen Olaf Scholz Brüsszelben, 2018. november 6-án, akkor még pénzügyminiszterként

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük