KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A leendő NATO-főtitkár Mark Rutte joggal retteghet Orbán bosszújától

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A német Der Spiegel című lapban megjelent véleménycikk szerint valószínűleg Mark Rutte lesz a NATO új főtitkára. Markus Becker arról ír, hogy Rutténak vannak erős ellenfelei, különösen a NATO területének keleti részén, mindenekelőtt Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

Éppen ezért szerinte a katonai szövetséget csúnya vita fenyegeti a következő főtitkár körül. A múlt héten a NATO négy nagy tagországa összehangolt akció keretében támogatta Rutte-t. Több diplomata szerint Rutte mögött a 31 NATO-tag mintegy kétharmada áll, a keleti tagok azonban ellenállnak – írja a lap.

Hangsúlyozzák: az új főtitkár egyhangú megválasztásában többek között „Magyarország autokrata miniszterelnöke”, Orbán Viktor, okozhat gondot. Rutte ebben azonban nem ártatlan, teszi hozzá a cikkíró. Emlékeztet: 2021-ben Rutte azt mondta, hogy Magyarországnak „nincs többé helye az EU-ban”.

Rutte azt is mondta, hogy „térdre akarjuk kényszeríteni Magyarországot”. Most Orbán bosszújától kell tartania és ezúttal Orbán nincs elszigetelve,

írja Becker. Szerinte a NATO keleti részén fekvő többi állam úgy érzi, hogy a Nyugat becsapta őket.

Mandiner

Kiemelt képen: Mark Rutte / Fotó: Phil Nijhuis / ANP / AFP

Ez is érdekelheti:  Szétlőtték az oroszok Macron zsoldosait

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük