KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Német döntés: 178 Leopard tank Ukrajnának

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Németország 178 Leopard 1 típusú tankot küld Ukrajnának Oroszország ellen – értesült a Magyar Békekör kedden.

A berlini kormány biztonsági tanácsának ülésén született döntésről a Spiegel adott hírt beavatott, de meg nem nevezett forrásra hivatkozva.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kijelentette: „A nehéz támadó fegyverekkel nyíltan arra biztatják Ukrajnát, hogy elfoglalja területeinket. Az ilyen lépések belerántják a NATO-országokat a konfliktusba, és beláthatatlan eszkalációhoz vezethetnek”.

Oroszország állandó ENSZ képviselőjének első helyettese New Yorkban tudatta: nyugati körökben manapság nyíltan hirdetik, hogy fel kell oszlatni Oroszországot, egyesek még etnikai tisztogatást is szorgalmaznak az oroszokkal szemben. Dmitrij Poljanszkij szerint az Európai Unió legbuzgóbb új tagjai „végső megoldást” akarnak keresni az „orosz problémára”.

A „végső megoldás” kifejezést a nácik használták a zsidók kiirtására.

Poljanszkij idézte Anna Fotyga lengyel európai parlamenti képviselőt, aki szerint szabad és független államokat kell létrehozni Oroszország helyett. Ez a gondolat visszaköszön Varsóban, Rigában, Tallinnban, Vilniusban és számos más kelet-európai fővárosban is, az Európai Parlamentben pedig Oroszország felbomlását népszerűsítő rendezvényeket tartanak – tudatta Poljanszkij.

Mint 80 évvel ezelőtt, ismét szembe kell néznünk azzal, hogy az ellenség tönkre akarja tenni hazánkat és kultúránkat, Ukrajnát eszközül használja hozzá – mondta Oroszország ENSZ nagykövetének első helyettese.

 

Berlin, 2023. február 7. kedd (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt képen egy Leopard -1 tank

Kapcsolódó:

Németország zöld lámpát ad a Leopard tankoknak

Ez is érdekelheti:  Radnóti László: Anyakép – kétféle ecsettel

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Német döntés: 178 Leopard tank Ukrajnának

  1. A „hidegháború” vége óta történteket figyelőknek nem kell magyarázni,hogy mi történik a Földön! Az „usa” KIS BETŰKKEL
    átvette a gátlástalan-emberi életeket nem kímélő diktátor szerepét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük