KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nemcsak a Jobbik szerint van gond: elmarasztalták a miskolci gyermekvédelmet

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Miközben a miskolci Fidesz szerint a város családsegítő szolgálata kiemelkedően magas színvonalú munkát végez, a legfelsőbb szakmai felügyeletet ellátó Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal – Jobbik által kezdeményezett – vizsgálata megállapította: a gyermekvédelem illetékesei arra sem veszik a fáradtságot Miskolcon, hogy személyesen győződjenek meg a jelzett gyermekveszélyeztetésről.

Minderről Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője számolt be hétfői sajtótájékoztatóján. Felidézte, az általa még tavasszal megszervezett lyukóvölgyi bejáráson gyermekveszélyeztetést szeretett volna bejelenteni a párt országgyűlési képviselőjével, Hegedűsné Kovács Enikővel, valamint Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármesterrel és Szemes István civil vezetővel. A helyi családsegítő nem volt hajlandó fogadni a bejelentést, ezután kezdeményeztek szakmai vizsgálatot az intézmény működésével kapcsoltban.

[youtube=http://youtu.be/y2t2I14hUco]

Az első fokon eljáró Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gyámhivatal – melynek vezetője a megye „felzárkóztatási” stratégiájának egyik szerzője – kimondta, hogy a családsegítő megfelelően működik Lyukóvölgyben. Jakab Péter és a Települések Megmaradásáért Egyesület elnöke, Szemes István megfellebbezték a döntést, mely után a másodfokon eljáró Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal megállapította: a gyámhivatal úgy találta rendben a gyermekvédelem szakmai munkáját, hogy ki sem mentek a helyszínre megvizsgálni a jobbikosok által jelzett gyermekveszélyeztetést. A felettes szerv ezek után új eljárás lefolytatására és helyszíni szemlére kötelezte a gyámhivatalt.

Jakab Péter emlékeztetett arra, tavasszal a miskolci Fidesz a szociális szakma elleni támadásnak titulálta a Jobbik lyukói bejárását és a családsegítő számonkérését, a mostani döntés azonban igazolja: nem a Jobbik intézett támadást a szociális szféra ellen, hanem a városvezetés a miskolciak ellen, amikor kiállt a családsegítő igazgatója, egyúttal pedig a városrészben uralkodó törvénytelen állapotok mellett. Szerinte az MSZP után a Fidesz is bebizonyította, érdekelt a jelenlegi helyzet konzerválásában, hiszen így lehet továbbra is milliárdokat elkölteni felzárkóztatásra hivatkozva, mely óriási károkat okoz Miskolcnak: 2012-ben például 80 százalékkal nőtt a városban a 14 év alatti bűnelkövetők száma, amely önmagában is jelzi mind a „felzárkóztatás”, mind a gyermekvédelem elégtelenségét.

A politikus kijelentette: a Jobbik véget fog vetni a város szándékos züllesztésének, és annak is, hogy olyanok döntsenek Miskolc sorsáról, akik „miután megalkották milliárdos integrációs programjaikat, Skoda Superbek kényelméből szemlélik, hogyan növekednek a cigánytelepek és velük együtt a bűnözés is a borsodi megyeszékhelyen.”

Nemzeti IntenetFigyelő

One thought on “Nemcsak a Jobbik szerint van gond: elmarasztalták a miskolci gyermekvédelmet

  1. Ilyenkor hol van „píszi” Balog Zoltán önjelölt vajda, minden magyar cigányok védőszentje, a zátonyra futott romaintegráció nemtője?
    Bezzeg oda bizony nem tolja le a képes felét, hogy az a………
    Loviaguin Alexander

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: