KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nem változtat az Európai Bizottság: továbbra is visszatartanák a Magyarországnak járó pénzeket

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A vita így most az EU-tagállamokat képviselő Európai Tanács elé kerül.

A keddi Ecofin vitán került sor arra, hogy megvitassák többek között Magyarország helyreállítási alapjának jóváhagyását, a jogállamisági eljárás lezárását és a 7,5 milliárd euró befagyasztását, a jogállamisági eljárás ügyében a tagállamok pedig abban maradtak, hogy felkérik az Európai Bizottságot egy új javaslat elkészítésére – írja a Mandiner.

Ám mint arról most a Világgazdaság beszámolt:

Az Európai Bizottság nem változtat korábbi javaslatán,  uniós költségvetésből minket illető pénzek 65 százalékát – mintegy 7,5 milliárd eurót – függesztenének fel”.

Mint a lap írja:

Franciaország és Németország arra törekszik, hogy a bizottság csökkentse a Magyarországnak járó uniós források befagyasztott részét. Szerintük a 7,5 milliárd euró felfüggesztése túl sok, mivel Magyarország időközben tucatnyi reformot hajtott végre. A pénteken közzétett dokumentumban azonban a bizottság részletes táblázatot készített, ami szerint nem történt változás a bizottság értékelésében a korábbi elemzésben felvázolt aggályok szinte mindegyikével kapcsolatban.

Az ellentmondásos vita így most az EU-tagállamokat képviselő tanács elé kerül. A tisztségviselőknek december 19-ig kell dönteniük arról, hogy jóváhagyják, felülvizsgálják, elutasítják vagy akár teljesen figyelmen kívül hagyják a bizottság ajánlását.

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: