KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nem nyugszanak, bármi áron ki akarják „lőni” Donald Trumpot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A bíró elutasította a Donald Trump elleni büntetőtárgyalás érvénytelenítését egy tanú meghallgatása miatt

A bíró elutasította a tárgyalás érvénytelenítését Donald Trump ügyvédeinek kérésére, akik szerint ezt a vád tanúja, Stormy Daniels felnőttfilmes színésznő keddi meghallgatása miatt kellett volna megtenni a New York-i büntetőbíróságon.

A volt elnök és elnökjelölt jogi képviselői szerint a színésznő tanúk padjára szólítása szükségtelen volt, és semmi köze nincs magához az ügyhöz, ami miatt az ügyészség vádat emelt. Todd Blanche, Donald Trump ügyvédje szerint a tanú által elmondottak komoly sérelmet jelentenek a republikánus elnökjelölt számára.

A bíró ugyanakkor az ügyésznek adott igazat, és érvényesnek mondta ki a tanúvallomást, amelyben Stromy Danielst a vád képviselői részletesen kérdezték a Donald Trumphoz 2006-ban fűződő intim találkozásáról. A védelem képviselői a színésznőnek feltett keresztkérdésekkel azt akarják bizonyítani az esküdtek előtt, hogy a nőt pénzéhség vezette.

Donald Trump a tárgyalás után újságírók előtt arról beszélt, hogy az ügyészség által összerakott ügy „teljesen szétesik”, és erre a keddi tárgyalási nap is rávilágított.

A tárgyalás csütörtökön folytatódik New Yorkban, amikor Stormy Daniels ismét a tanúk padjára ül, hogy tovább válaszoljon a védelem kérdéseire.

Az Alvin Bragg demokrata párti kerületi ügyész által megfogalmazott vád arról szól, hogy Donald Trump tudomásával akkori jogi képviselője, Michael Cohen – aki szintén szerepel a vád tanúi között – a színésznőnek 2016-ban kifizetett hallgatási pénzt törvénybe ütközően tüntette fel jogi költségként.

A bíró még hétfőn újabb nyilatkozattételi korlátozást rótt ki, és a határozat megsértéséért további 1000 dollár bírságot szabott ki, valamint elzárással fenyegette meg Donald Trumpot, ha a továbbiakban is megsérti az üggyel kapcsolatban kirótt nyilatkozattételi korlátozást. A volt elnököt múlt héten már 9 ezer dollár bírsággal sújtotta a bíró, aki szerint Donald Trump kilenc alkalommal sértette meg a tilalmat. A határozat keretében Donald Trump és képviselői nem említhetik nyilatkozataikban a vád tanúit, valamint az esküdteket.

Ez is érdekelheti:  Állítólag Várhelyi Olivér "zsarolta meg" a Ficoval történtekkel a grúz miniszterelnököt

A volt elnöknek és ügyvédeinek az az álláspontja, hogy a nyilatkozattételi tilalom megsérti Donald Trump alkotmányban biztosított jogát a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságához, különösen azért, mert a tanúkat semmi nem korlátozza abban, hogy Donald Trumppal kapcsolatban bíráló megjegyzéseket tegyenek.

 

Kiemelt képen: Donald Trump a bíróságon / Fotó:Kiemelt kép: Angela Weiss / AP / archív

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük