KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nem félnek a kárpátaljai magyarok a tegnap Munkácson történt terror után, sőt…

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Tisztelt Honfitársaim kedves Barátaim!

Mondani szokás semmi nem történik véletlenül.

Hagyományainkhoz híven egy baráti találkozó volt otthonomban tegnap, hogy együtt mi élménytulajdonosok újra átélhessük a Kárpátalján májusban megélt közös élményeinket. Eközben kaptuk az aggasztó szomorú hírt a tegnap Munkácson történtekről.

Természetes, hogy aggódó telefonjaimmal ma azonnal megkerestem Munkácson és más Beregszász környékén élő közös magyar barátainkat, hogy nyugtassanak meg bennünket, egészségben vannak és ők hogy értékelik a Munkácson tegnap történteket.

A kapott válasz hiteles tiszta forrásból egyértelmű.

Mélységesen elítélik az úgynevezett az úgynevezett „Jobb Szektor ” nevű ukrajnai ultranacionalista radikális felfegyverzett szervezet támadását és tudatos megszervezett békebontását Munkácson és elszakított gyöngyszemünkön, a jelenleg még megszállt Kárpátalján. Egyértelmű csattanós választ adtak ma délelőtt ott élő magyar nemzet testvéreink.

Tiszaújlakon ma Rákóczi hagyományőrző megemlékezéseket tartanak a híres turulmadaras emlékhelyen, pár száz méterre a jelenlegi magyar határainktól.

Itt a szokásosnál jóval nagyobb létszámban megjelent többezres tömeg, mely a hírek szerint a teljes Kárpát-medencében élő magyarságunkat is hitelesen képviselte, hitet tett vezérlő fejedelmünk történelmi hagyatéka és az egyetemes magyar nemzeti önrendelkezésünk mellett elítélve az idegen érdekek mentén folyó ukrajnai háború eszkalációs kísérletét tegnap Munkácson.

A Rákóczi megemlékezések hasonló, hatalmas érdeklődés mellett tovább folytatódnak ma délután Péterfalván, magyar hagyományok felelevenítésével, este pedig igenis vidám tömeges táncházzal.

A közös magyar ünnepségen történő tömeges szolidáris részvétel a mindenkiben bujkáló félelem ellenére méltó válasz a tegnapi agresszív ukrán fegyveres szélsőjobb fellépésére.

Reménykedem benne, hogy a túszként fogva tartott Kárpátalján élő magyarságunk védelmében a magyar kormány minden eddiginél egyértelműbben és keményebben kiáll, félre nem érthetően kifejezve, hogy elég volt ott élő közösségünk veszélyeztetéséből!

Reiner Péter

Budapest, 2015. július 12.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

0 thoughts on “Nem félnek a kárpátaljai magyarok a tegnap Munkácson történt terror után, sőt…

  1. magyar állampolgárságot kell adni a ruszinoknak. MOST. És nem számit mit ugat a nyugat. Ezt elmondtam Martoson is

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: