KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nekiment a Facebooknak a friss Nobel-díjas

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

„A techóriás algoritmusai biztosítják a haraggal és gyűlölettel átszőtt hazugságok terjedését” – írja a V4NA Hírügynökség a Reutersre hivatkozva.

A Nobel-békedíjjal pénteken kitüntetett Fülöp-szigeteki újságíró, Maria Ressa a Reutersnek nyilatkozva kijelentette: a Facebook olyan veszély, amely a demokráciát fenyegeti. Az amerikai vállalat ráadásul nem védekezik a gyűlölet és a dezinformáció terjedése ellen – jelentette ki a szombaton közzétett interjúban.

Az újságíró szerint a Facebook a világ legnagyobb hírterjesztőjévé vált, „mégis elfogult a tényekkel és az újságírással szemben”.

Ressa úgy fogalmazott: tények nélkül nincs igazság, nincs bizalom, ha pedig „ezekből egyik sincs meg, akkor nincs demokrácia”.

Mint mondta, a Facebook algoritmusai

biztosítják, hogy a haraggal és gyűlölettel átszőtt hazugságok terjedése elsőbbséget élvezzen a tényekkel szemben.

Maria Ressa társalapítója a Rappler Online nevű Fülöp-szigeteki hírportálnak. Az újságíró pénteken Dmitrij Muratov orosz újságíróval megosztva kapta a Nobel-békedíjat a sajtószabadságért folytatott küzdelem, a korrupció és a hatalommal való visszaélés feltárására tett erőfeszítéseiért.

A Facebookot több mint három és fél milliárd ember használja. Egy volt alkalmazott ezekben a napokban azzal vádolja a vállalatot, hogy a profitot sokszor helyezi a gyűlöletbeszéd és a félretájékoztatás elleni küzdelem elé.

Magyar Nemzet

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: A véleménykülönbségek ellenére a V4-nek van értelme

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük