KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Négy település kiürítését rendelték el a Krímben

A krími hatóságok lezártak egy jelentős autópályát, és elrendelték négy település kiürítését a félsziget keleti részén lévő lőszerraktár közvetlen közelében, amely szerda reggel „kigyulladt”.

Szergej Akszjonov krími vezető helyi idő szerint reggel 7 óra 15 perc körül jelentette be a döntést, hogy „négy település lakóit ideiglenesen evakuálják”, nem sokkal a bejelentést követően követően, a Tavrida autópálya egy szakaszát lezárták a közeli katonai lőtéren keletkezett jelentős tűz miatt.

Később a nap arról számolt be, hogy az evakuálási rendelkezés mintegy 2200 embert érint, akiknek minden szükséges segítséget megadnak. Az incidensben senki sem sérült meg – tette hozzá a tisztviselő.

Az incidens okát hivatalosan még nem erősítették meg, de több népszerű Telegram-csatorna is megosztott videókat, amelyeken állítólag a tűz keletkezése látható.

Az incidens egy nappal azután történt, hogy az orosz hadsereg kedd reggel a jelentések szerint legalább 28 ukrán drónt fogott el, amelyek a félsziget több pontját vették célba.

Hétfőn Kijev két pilóta nélküli tengerfelszíni drónnal csapást mért a Krími hídra. Moszkva terrortámadásnak nyilvánította az incidenst.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)Kiemelt kép: Tűz a katonai lőtér közelében a Krím-félszigeten, 2023. július 19. © RIA Novosti

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük