KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ne nézzen már minket hülyének! – a Városházán is szembesítették Kamu Gerit a félmilliárdos kampánytámogatásával

„Nem lenne tisztességesebb azt bevallani, hogy Soros György és más külföldi donorok pénzét használták fel az országgyűlési választások eredményének befolyásolása végett?” – vetette fel a Fővárosi Közgyűlésben Wintermantel Zsolt.

„Ne nézzen minket hülyének minket, a budapestieket, a magyar választókat és a Fővárosi Közgyűlés tagjait.

Most szinte biztos vagyok benne, hogy Ön sem hiszi el, amit mond”

– kezdte napirend előtti felszólalását a szerdai Fővárosi Közgyűlésen Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

A politikus arra utalt, hogy a titkosszolgálat hétfőn feloldott jelentése alapján euróban, angol fontban és forintban több mint 500 millió forint érkezett Karácsony Gergely főpolgármester országgyűlési választási kampánymozgalma, a Kilencvenkilenc Mozgalom Egyesület számlájára 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között. „Több mint 500 millió forintnyi mikroadomány. Készpénzben. Ezt a mikroadomány-sztorit senki nem veszi be” – mondta, megjegyezve: „Tudjuk, hogy a Facebook-posztját nem Ön írta, hanem Gál J. Zoltánon keresztül Gyurcsány Ferenc”.

„Hol voltak a főpolgármester által emlegetett adománygyűjtő ládák? Mennyire hihető, hogy a támogatások nyolcvan százalékát külföldi valutában dobják össze Miért nem mondja el nekünk a valóságot arról, hogy kinek az érdekében és kinek a pénzéből tevékenykedik a dollárbaloldal?”

– kérdezgette Wintermantel.

A kormánypártok vizsgálóbizottságot akartak

A frakcióvezető szerint illene őszintén válaszolnia a budapestieknek. „De nem lenne tisztességesebb azt bevallani, hogy Soros György és más külföldi donorok pénzét használták fel az országgyűlési választások eredményének befolyásolása végett?” – mondta a politikus, majd arra kérte a baloldali városvezetőt, hogy állítson fel az ügy feltárása érdekében egy vizsgálóbizottságot.

Perjés Gábornak nincs akkora vagyona, hogy félmilliárdot adjon Karácsony kampányára

Wintermantel napirendi felszólalását követően az ellenzéki pártok külföldi finanszírozása ellen demonstrált a Fidelitas. Egy „500 millió forint mikroadományokból? Kit néztek hülyének?” feliratú molinót feszítettek ki az ülésteremben. A molinón Soros György és fia, Alexander Soros, Márki-Zay Péter korábbi baloldali miniszterelnök-jelölt, Karácsony Gergely főpolgármester és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke volt látható. A demonstrálók két aktatáskából játékdevizát öntöttek egy adománygyűjtő dobozba, az ülés előtt pedig játék dollár-bankjegyeket helyeztek el az ülésterem székeire, valamint osztogattak az ülésterembe érkezőknek.

Ez is érdekelheti:  A Die Welt sztárpublicistája: Brüsszel az új Moszkva, „a nap győztese” Orbán Viktor (videó)

Karácsony szerint viszont nincs mit vizsgálni

A mai Közgyűlés napirendjén sok fontos ügy szerepel – reagált a baloldali főpolgármester. „Ehhez képest Önök semmilyen olyan témát nem hoznak fel, ami Budapestről, a fővárosiakról szól. Semmi nem éri el az Önök ingerküszöbét a fővárost is érintő ügyek tekintetében. Nem véletlen, hogy első napirendi pontként tárgyaljuk a (belebegtetett) soroksári vegyianyag-elosztóközpont miatt benyújtott javaslatot” – fogalmazott Karácsony.

A Kilencvenkilenc Mozgalom Egyesület „mikroadományairól” szólva pedig kifejtette:

a titkosszolgálati jelentés semmilyen megállapítást nem tesz, ezáltal vizsgálóbizottságra sem lesz szükség.

Mint mondta, a Városháza-ügyről szóló bizottság sem tudott érdemi eredményt felmutatni, majd a rendőrség megállapította, hogy súlyos visszaélések történtek.

Mandiner, Vadhajtások

Kiemelt kép: MTI / Illyés Tibor

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük