KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Robert F. Kennedy Boris Johnsont okolja az ukrajnai békemegállapodás kudarcáért

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Robert F. Kennedy Jr. amerikai elnökjelölt Boris Johnson volt brit miniszterelnököt okolja, amiért nem írta alá az Oroszország és Ukrajna közötti békemegállapodást. Kennedy szerint Johnson Washington parancsára cselekedett.

Boris Johnson volt brit miniszterelnök állítólag Washington utasítására tavaly meghiúsította az Oroszország és Ukrajna közötti békemegállapodást, hogy fennmaradjon a konfliktus. Ezt állítja Robert F. Kennedy Jr. amerikai elnökjelölt az NBC5-nek adott interjúban.

Kennedy a következőket mondta:

„Mint most már tudjuk, az oroszok 2022 áprilisában békemegállapodást írtak alá Szelenszkijjel, de a Fehér Ház felhasználta Boris Johnsont, hogy szabotálja ezt a megállapodást. Megoldhattuk volna a konfliktust, megelőzhettük volna”.

Kennedy szerint a háború eredménye 350 ezer ukrán halála már a harctéren. A politikus kiemelte:

„Az Egyesült Államoknak el kellene szakadnia ettől az állandó háborúskodástól, amely Biden elnök karrierjének szerves részét képezte. 2001 óta nyolc trillió dollárt költöttünk haszontalan háborúkra, és ezt a pénzt a középosztály zsebéből vettük ki”.

A folytatásban Kennedy azt nyilatkozta, amennyiben megválasztják amerikai elnöknek, tárgyalásokat kíván kezdeni és véget vet a konfliktusnak. Arra a kérdésre azonban nem válaszolt, hogy elrendelné-e az Ukrajnának nyújtott katonai segélyek leállítását.

Mint emlékezetes, Johnson többször járt Ukrajnában, többek között 2022 áprilisában bejelentés nélkül látogatást tett a fővárosban, Kijevben, amelynek során nyugati sajtóértesülések szerint a volt brit miniszterelnök meggyőzte Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnököt, hogy szakítsa meg a tárgyalásokat Oroszországgal, mert a Nyugat nem akarja a konfliktus lezárását. Johnson ugyanakkor további katonai támogatást jelentett be Ukrajnának az Egyesült Királyság részéről.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Robert F. Kennedy Jr. / AFP © Lisa Lake / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Ez is érdekelheti:  Válság a szomszédban: bukhat Ausztria kormánya is?

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Robert F. Kennedy Boris Johnsont okolja az ukrajnai békemegállapodás kudarcáért

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük