KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán Viktort idézi a Russia Today: Az ukrán győzelem „lehetetlen”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Orbán Viktor szerint alapvetően téves az az elképzelés, hogy a nyugati katonai segítség lehetővé tenné Ukrajna számára, hogy legyőzze Oroszországot.

„A realitás talaján állok. A valóság az, hogy az Ukrajna és a Nyugat közötti együttműködés jellege kudarc”

– idézett Orbán Viktor miniszterelnök a Bild című német bulvárlapnak adott keddi interjújából a Russia Today angol nyelvű kiadása.

Azt sugallni, hogy az USA és uniós szövetségesei által Kijevnek nyújtott fegyverek, a finanszírozás és a hírszerzés lehetővé tenné Ukrajna számára a győzelmet,

„a helyzet félreértése. Ez lehetetlen”

– jelentette ki a Bildnek a magyar kormányfő.

„A probléma az, hogy az ukránok hamarabb kifogynak a katonákból, mint az oroszok, és ez lesz végül a döntő tényező”

– mondta a miniszterelnök.

Visszautasította az interjú készítőjének azt az állítását, hogy a NATO-segítség nélkül egész Ukrajnát elfoglalta volna Oroszország, és ezt „olyan hipotézisnek nevezte, amelyre nincs bizonyíték”.

Orbán szerint a Moszkva és Kijev közötti konfliktusban minél hamarabb tűzszünetet kell kötni, különben Ukrajna

„hatalmas vagyont és sok emberéletet veszít, és elképzelhetetlen pusztítás fog történni. Ezért a béke az egyetlen megoldás ebben a pillanatban”.

Azt mondta azonban, hogy a harcok addig nem állnak le, amíg Kijev fő támogatója, Washington nem dönt úgy, hogy békére van szükség.

„Ami igazán számít, az az, hogy az amerikaiak mit akarnak tenni. Ukrajna már nem szuverén ország. Nincs pénzük. Nincsenek fegyvereik. Csak azért tudnak harcolni, mert mi nyugaton támogatjuk őket”

– emelte ki a Bild által készített interjúból a magyar kormányfő gondolatait a Russia Today.

Az RT nyomatékosította: Orbán Viktor bírálta a konfliktus miatt Moszkvával szemben bevezetett uniós szankciókat, mondván, hogy azok kudarcot vallottak mind „Oroszország térdre kényszerítésében”, mind pedig az ukrajnai béke megteremtésében. „A szankciók nem váltak be – fogalmazott a magyar miniszterelnök.

Budapest azon kevés uniós fővárosok egyike volt, amelyik üzleti kapcsolatokat tartott fenn Moszkvával, mert ez „jó volt a magyar embereknek” – mondta Orban. „Én Magyarországért harcolok. Nem törődöm [Vlagyimir Putyin orosz elnökkel]. Engem nem érdekel Oroszország. Én Magyarországgal törődöm”.

A Wagner katonai magáncég múlt heti, Oroszországban történt sikertelen lázadását is kommentálta. „Nem látok nagy jelentőséget ebben az ügyben”, mert nincs hatása „a legfontosabb dologra”, vagyis az ukrajnai tűzszünet megkötésének kilátására – jelentette ki.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Bild nevű német portál riporterének / Fotó: printscreen

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

One thought on “Orbán Viktort idézi a Russia Today: Az ukrán győzelem „lehetetlen”

  1. Épeszű ember nem gondolhatja komolyan, hogy ukronác győzhet!

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: