KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

„Nagyszabású ukrán offenzívát” vertek vissza a Donbasszban

Az ukrán erők „nagyszabású offenzívájuk” során a donbásszi frontvonal öt szakaszán támadták az orosz csapatokat – közölte az orosz védelmi minisztérium hétfőn kora hajnalban.

A védelmi minisztérium szerint a támadás vasárnap reggel kezdődött. „Az ellenség célja az volt, hogy áttörje a védelmünket a frontvonal feltételezett legsebezhetőbb szakaszán” – áll a minisztérium közleményében.

„Az ellenség nem érte el célját, és sikertelen volt” – közölte a minisztérium.

A védelmi minisztérium közölte, hogy Ukrajna a „stratégiai tartalékaiból” a 23. és a 31. gépesített dandárt vetette be, amelyeket más egységek támogattak.

„Az Ukrán Fegyveres Erők több mint 250 katonatisztet, 16 harckocsit, három gyalogsági járművet és 21 páncélozott járművet veszítettek” – áll a minisztérium tájékoztatásában.

Közzétettek egy videót is, amely – a minisztérium szerint – az ukrán katonai járművekre mért csapásokról készült.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton kijelentette, hogy Kijev készen áll a régóta tervezett ellentámadás megindítására, és hogy a hadsereg nem várhat „hónapokig”. Az elnöki hivatal vezetője, Igor Zsovkva azonban még aznap közölte, hogy Ukrajna még mindig nem kapott elegendő fegyvert és lőszert a sikeres hadjárat megindításához.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: ukrán  harckocsizók úton a donbászi állások felé, 2023. május 23. ©  AP Photo / Efrem Lukatsky

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük