Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nagyobb lehet a Wagner-csoport aránya az orosz katonák között, mint gondolná

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

„Reális esély van arra, hogy a Wagner-csoport az orosz katonák egynegyedét vagy annál is többet tesz ki” – közölte szerdán a Mandiner a The Guardian tájékoztatása alapján.

Nyugati hírszerzők állítása szerint a Wagner-csoport egyre nagyobb szerepet játszik az orosz háborúban. Egy neve elhallgatását kérő tisztviselő szerint ugyanis „reális esély van arra, hogy a Wagner-csoport az orosz katonák egynegyedét vagy annál is többet tesz ki” – tájékoztatott szerdán a The Guardian.

 

„Néha két hétbe telik egyetlen ház elfoglalása”

A katonai hatékonyságukat azonban a Bahmut szektorban – ahol erőik koncentrálódnak – még mindig korlátozottnak tartják, és ugyanez a tisztviselő az előrenyomulás ütemét olyan lassúnak írta le, hogy „néha két hétbe telik egyetlen ház elfoglalása”.

A Wagner-csoport vezetőjének állítása szerint viszont átvették a hatalmat a Szoledár nevű ukrán város felett, ami ha valóban így van, akkor az oroszok nyár óta aratott legnagyobb győzelme lehet.

Tömegesen menekülnek az ukrán erők Soledarból

A térség stratégiai fontossága

A Wagner-csoport korábban már elárulta, hogy miért van olyan nagy szüksége az oroszoknak Bahmutra és Szoledárra. Jevgenyij Prigozsin szerint

„a hab a tortán Szoledár és Bahmut bányarendszere, amely tulajdonképpen földalatti városok hálózata.

Nemcsak egy nagy csoportot képes 80-100 méteres mélységben tartani, hanem tankok és gyalogsági harcjárművek is mozoghatnak benne.”

Ukrán katonai szóvivő: heves harcok dúlnak a Donyeck megyei Szoledarnál

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: