KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Munkaerő hiánnyal küzd az orosz hadiipar, de így is felpörgött a termelés

Az orosz hadiipari komplexumnak több mint 16 ezerrel több szakemberre lenne szüksége, de ennek ellenére sikerült felpörgetni egyes fegyverek gyártását – jelentette be hétfőn Gyenyisz Manturov kereskedelmi és ipari miniszter.

“Az idei év eleje óta számos fegyvertípus és speciális felszerelés esetében már sokkal többet gyártottak, mint a tavalyi év egészében”

 – mondta Manturov egy Nyizsnyij Novgorodban tartott konferencián.

“HA MÁR A FEGYVEREKRŐL BESZÉLÜNK, MOSTANRA ELÉRTÜK AZT A SZINTET, AMIKOR A SZÁLLÍTÁSOK MINDÖSSZE EGY HÓNAP ALATT MEGHALADJÁK A TAVALYI TELJES MEGRENDELÉST” – TETTE HOZZÁ.

Manturov állítása szerint minden védelmi vállalat soha nem látott szinten működik. A kibővített képességek azonban munkaerőhiányt eredményeztek.

“Összességében, figyelembe véve a telepített kapacitásokat, csak a legnépszerűbb fegyvertípusok és speciális felszerelések szállítását biztosító szervezeteknél több mint 16 ezer szakemberre van szükségünk”, a szalagmunkásoktól kezdve a műszaki szakemberekig és mérnökökig – magyarázta Manturov, aki egyben miniszterelnök-helyettes is, miközben az orosz régiók vezetőitől a munkaerőhiány kezelését kérte.

“Itt integrált megközelítésre van szükség” – mondta, és arra sürgette a kormányzókat, hogy vonják be a munkaügyi hivatalokat és a humánerőforrás-szakértőket, valamint ösztönözzék az egyetemi diplomásokat arra, hogy a védelmi iparban dolgozzanak.

CSAK A VOLGAI SZÖVETSÉGI KÖRZETBEN 106 VÁLLALKOZÁS KAP TÁMOGATÁST A FEGYVEREK, FELSZERELÉSEK ÉS LŐSZEREK GYÁRTÁSÁNAK BŐVÍTÉSÉRE ÉS FELGYORSÍTÁSÁRA – JEGYEZTE MEG MANTUROV, MIKÖZBEN TOVÁBBI TUCATNYI SZERZŐDÉS VAN FOLYAMATBAN.

Az orosz hadiipari komplexum fokozta tevékenységét az ukrajnai katonai művelet támogatására. Az Egyesült Államok és szövetségesei több mint 100 milliárd dollár értékben küldtek fegyvereket, felszerelést és lőszert Kijevbe, miközben kitartanak amellett, hogy nem részesei a konfliktusnak. A Nyugat is igyekezett növelni a katonai termelést, eddig kevés sikerrel.

Nyizsnyij Novgorod, amelyet a Szovjetunió idején Gorkij néven ismertek, a Volga folyó mentén fekszik, körülbelül félúton Moszkva és Kazany között. Az 1,2 milliós település egyik legnagyobb ipari vállalata az Almaz-Antej leányvállalata, amely tüzérségi fegyvereket és lőszereket gyárt.

Ez is érdekelheti:  Moszkva: semmit sem tudunk Trump béketervéről

Orosz Hírek

Kiemelt képen: Vlagyimir Putyin tátogatást tesz egy tulai hadiüzemben / Fotó: Szputnyik/Orosz Elnöki Sajtóiroda/Kreml / REUTERS

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük