KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Moszkva: Pusztító válasszal kell számolnia annak, aki megtámadja Oroszországot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Midőn a NATO azt tervezi, hogy Ukrajnába küldött fegyvereit Oroszország ellen is bevetheti, Moszkva figyelmeztette a nyugati szövetségeseket, hogy pusztító válasszal számolhatnak, ha megtámadják Oroszországot – jelentette a Magyar Békekör tudósítója csütörtökön.

Konsztantyin Gavrilov, a bécsi biztonsági és fegyverzetellenőrzési tárgyalásokon részt vevő orosz küldöttség vezetője hangsúlyozta:

„Oroszország világosan jelezte, mi az a vörös vonal, amelynek átlépését senkinek sem ajánlja”.

„Szeretnénk teljesen világossá tenni, Oroszország fenntartja magának a jogot arra, hogy nukleáris fegyvereket használjon kizárólag válaszként abban az esetben, ha nukleáris fegyverekkel vagy más tömegpusztító fegyverekkel támadják meg, valamint hagyományos fegyverekkel érintő olyan agresszió esetén. amely Oroszországnak mint államnak a létét fenyegeti”

– idézik az orosz külügyminisztérium honlapján Konsztantyin Gavrilov szavait.

Az orosz figyelmeztetés azt követően történt, hogy a NATO mind közvetlenebbül beavatkozik az orosz-ukrán konfliktusba, csapatok küldését fontolgatja Oroszország ellen, alig egy hete támadást intézett a krasznodari nukleáris rakétavédelmi radarközpont ellen, és sikerén felbuzdulva meg akarja engedni az ukrán fegyveres erőknek, hogy a nyugati fegyvereket Oroszország ellen is bevessék.

A Washington Post értesülése szerint Biden amerikai elnök hajlik arra, hogy az amerikai fegyverek egy részét Oroszország ellen is bevethessék Ukrajnából.

Ez is érdekelheti:  Washington továbbra sem támogatja amerikai fegyverek felhasználását orosz területen

Eddig Svédország, Csehország, a Balti Köztársaságok, Finnország és Kanada jelezte készségét arra, hogy eleget tegyen Jens Stoltenberg NATO-főtitkár felhívásának, és engedélyezze Ukrajnának nyújtott fegyverei bevetését Oroszország ellen. Elvi egyetértés született a kérdésben Macron francia elnök, és Scholz német kancellár között is. Az olasz kormány ezzel szemben tudatta, hogy nem akar háborúzni Oroszországgal.

 

Moszkva, 2024. május 30. csütörtök (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt képen: Egy orosz korvett Kalibr rakétát lő ki. © Szputnyik/Denisz Abramov

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük