KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Moszkva „megtorló csapásra” figyelmezteti Nyugatot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Bármilyen nyugati támogatású ukrán támadásra az oroszországi Krím-híd vagy maga a Krím ellen, Moszkva erőteljes megtorló csapással fog válaszolni – jelentette ki Marija Zaharova külügyminisztériumi szóvivő.

A figyelmeztetés Ukrajna ENSZ-nagykövete, Szergej Kiszlitsa közelmúltbeli, fenyegető hangvételű bejegyzésére volt reakció, amelyben az ukrán ENSZ-nagykövet arra utalt, hogy az orosz félszigetet a Krasznodari területtel összekötő hídat az év végéig lerombolják.

Zakharova szerint Kijev nyíltan készül egy újabb támadásra a Krími híd ellen, és teszi mindezt a Nyugat támogatásával. Egy pénteki sajtótájékoztatón Zaharova elmondta, hogy május 9-e, a náci Németország felett aratott 1945-ös szovjet győzelem emlékére rendezett oroszországi Nagy Győzelem Napja előestéjén „a kijevi rezsim és nyugati urai újabb terrortámadások terveit szövögetik orosz területen”.

„Szeretném ismét figyelmeztetni Washingtont, Londont, Brüsszelt, hogy a Krím elleni bármilyen agresszív akció nemcsak kudarcra van ítélve, hanem megtorló csapást is eredményez”

– mondta a diplomata.

Moszkva korábban elítélte David Cameron brit külügyminiszter Kijevben tett látogatása során tett kijelentését, miszerint Ukrajnának joga van a London által biztosított fegyverekkel orosz területen lévő célpontokat támadni.

Zakharova szerint Kijev most az amerikai gyártmányú F-16-os vadászgépek érkezését várja, amelyeket a 11 mérföldes (18 kilométeres) közúti és vasúti híd megsemmisítésére használhat.

Magas rangú ukrán tisztviselők az országuk és Moszkva konfliktusa során végig prioritásként kezelték a Kercsi hídként is ismert krími híd lerombolását, azt hangoztatva, hogy az egy legitim katonai célpont.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Marija Zaharova / Fotó: TRT

Ez is érdekelheti:  Így hazudik Robert Fico ukránbarát merénylőjéről a dollármédia

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük