KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Moszkva: Az EU a náci Németország példáját követi legújabb dokumentumtervezetében

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Moszkva azzal vádolta az Európai Uniót, hogy a náci Németországtól vett példa nyomán, a 27 országot tömörítő blokk azt tervezi, hogy különleges „demokráciaútleveleket” állít ki a rendszerellenes orosz ellenzéki aktivistáknak.

Az Európai Parlament külügyi bizottsága által a héten tárgyalt dokumentumtervezetet kommentálva Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, hogy a blokk az orosz állampolgárokat „kis segítőiként” akarja felhasználni, amivel a Harmadik Birodalom politikájához hasonlította őket.

„Köztudott, hogy a náci megszállás éveiben a német közigazgatással együttműködni kívánó személyeknek felajánlották, hogy írják alá az úgynevezett „Volkslistát„, egy speciális dokumentumot, amely az [útlevél] szerepét töltötte be” – mondta Zaharova hozzátéve, hogy az EU hasonlóképpen „útlevelet ajánlott a jó oroszoknak”.

A litván Andrius Kubilius EP-képviselő tollából származó jelentéstervezet felszólítja az EU tagjait, hogy fogadjanak el egy új, átfogó stratégiát az „oroszországi hatalomváltás” megvalósítására, mondván, hogy ezzel az országon belüli és kívüli „demokratikus erőkkel” együtt lehetnek dolgozni a jelenlegi vezetés megbuktatása és egy „átmeneti kormány” felállítása érdekében.

E terv részeként a blokk új „demokráciaútlevelet” és „különleges vízumszabályozást” javasolt az EU tagállamaiban „száműzetésben” dolgozó orosz ellenzéki aktivisták számára, így lehetővé téve a disszidens oroszok utazási korlátozásainak csökkentését.

„Nagy terveik vannak” – folytatta Zaharova, majd idézte az EU politikai dokumentumát.

„A „demokrácia útlevelének” birtokosai az EU gerincévé válnak majd „Ukrajna győzelme és Oroszország veresége után, ami megnyitja a lehetőséget Oroszország demokráciává alakítására”.

A szóvivő megjegyezte, hogy a második világháború idején a szovjet jog szerint a német „néplista” aláírása „hazaárulásnak minősült”, és „a törvény teljes szigorával büntethető volt”, és felszólította az orosz törvényhozókat, hogy „dolgozzák ki a lehetséges válaszlépéseket, ha az Európai Parlament jóváhagyja ezt a döntést”.

Ez is érdekelheti:  Vicces fiú ez a Scholz, szerinte az oroszok zárták el a gázt

Az Európai Unió súlyos szankciókat vezetett be Oroszországgal szemben az Ukrajnával 2022 februárjában kiéleződött konfliktus óta, és jóváhagyta a Kijevnek történő fegyverszállításokat is. Az EU szándéka szerint a továbbiakban is folytatja ezt a politikát, remélve, hogy egy „döntő ukrán győzelem” végül megnyitja az utat „az alapvető politikai változások előtt Oroszországban”.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Moszkva: Az EU a náci Németország példáját követi legújabb dokumentumtervezetében

  1. A jelenlegi vezetés megbuktatása – hm, kicsit úgy hangzik, mint egy szuverén állam belügyeibe való beavatkozás. Sőt, nem kicsit, nagyon. Az EU nap mint nap bebizonyítja, mennyire demokratikus. Úgy tűnik, hipokrita esküt tettek…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük