KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lövöldözés az USA-ban sok halottal: Amit eddig tudunk…

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A jelentések szerint legalább 22 ember meghalt, a gyanúsított továbbra is szabadlábon van

A szörnyű jelenetek helyi idő szerint este 7 óra körül történtek Lewistonban, a Maine állambeli, mintegy 36 ezer lakosú városban, a Sparetime Recreationben, a Mollison Way-en található bowlingpályán és a Lincoln Street-i Schemengees Bar and Grille-ben. A hatóságok egyelőre nem erősítették meg a helyi média által bejelentett további lehetséges lövöldözési helyszíneket.

Több tucat áldozat

A hatóságok szerdán késő este sajtótájékoztatón megerősítették, hogy „több áldozat is van”, de pontos számot nem voltak hajlandók közölni, mivel a helyzet továbbra is „képlékeny”. Különböző, rendvédelmi forrásokra hivatkozó médiajelentések szerint a támadásban feltehetően legalább 22 ember meghalt, és több mint 50-en megsebesültek.

A gyanúsított szabadlábon

A gyanúsított elmenekült a helyszínről, és továbbra is szabadlábon van, a hatóságok szerda este hajtóvadászatot indítottak ellene. A rendőrség több fényképet is közzétett egy fehér férfiról, aki hosszú puskával felfegyverkezve, fekete nadrágot és barna felsőt viselt.

A rendőrség a „gyanús személyt” Robert Cardként azonosította, akit az amerikai hadsereg tartalékos kiképzési intézményében lőfegyver-oktatóként tanított, és akit ” fegyverrel rendelkezik és veszélyesnek” kell tekinteni. A rendőrség közleménye szerint a férfit nemrégiben beutalták egy elmeorvosi intézetbe, mert arról számolt be, hogy hangokat hall, és azzal fenyegetőzött, hogy fegyveresen támadást fog végrehajtani egy katonai támaszponton.

Lezárt városok

Lewiston városát lezárták, a vállalkozásokat felszólították, hogy zárjanak be, a lakosoknak pedig azt tanácsolták, hogy maradjanak otthon, és zárják be az ajtókat. A helyi iskolák is zárva maradnak csütörtökön. Miután a Lewistontól mintegy 8 mérföldre délkeletre fekvő, 9000 lakosú Liszbonban egy „érdekes járművet” találtak, az ottani lakosoknak is azt tanácsolták, hogy húzódjanak biztonságos helyre.

Ez is érdekelheti:  Van-e helye az unióban egy terrorállamnak?

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük