KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Mit üzen a Fico elleni merénylet az antiglobalisták számára?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ficot és a politikáját lehet szeretni vagy nem szeretni (főként első kormányzása alatt igen sok döntést hozott a felvidéki magyarság ellen), de egy dolog biztos: a teljesen tébolyult európai vezetők sorából pozitívan lóg ki.

Migrációellenes döntéseivel és retorikájával, az ukrán maffiaállam támogatásának visszavételével (megválasztása óta nem kap Kijev szlovák fegyvert, mondjuk nem is maradt miből küldeni…), valamint a föderalista Brüsszel elleni népi kiállásával mindenképp okozott némi jó értelemben vett meglepetést.

Az ellene elkövetett merényletnek számos aspektusa van, amelyből kettőt szeretnék kiemelni.

1. A merénylő egy deklaráltan baloldali, neoliberális, 71 éves ember, aki nyíltan elmondta meghallgatásán, hogy Fico politikája miatt követte el a merényletet.

Ha ezt egy jobboldali, konzervatív ember követte volna el egy neoliberális nemzetpusztító miniszterelnök ellen, akkor másnap megindulnának a pogromok a jobboldali szerkesztőségekben és ez a drága 71 éves jóember minden erejével azon lenne, hogy fejek hulljanak (ha rajta múlna gyanítom szó szerint), és sóval szórják be a [számukra] a gyűlölet melegágyának számító szerkesztőségeket és nemzeti gondolatokat.

2. Az EU-ban két háborúellenes politikus van (legalábbis retorikai szempontból, hiszen a szankciókat végül mindenki elfogadta): Orbán és Fico. Ebből az egyiket most lelőtték.

A másik pedig kampányidőszakban sorra járja a rendezvényeket és csak elképzelni tudhatjuk, mi járhat az ő és a családja fejében egy ilyen terrorakció után… Tény az, hogy ez a merénylet nem csak Fico ellen irányult, hanem az ellen az európai különutas politika ellen, amely példának okáért Oroszországot nem tartja ellenségének és a kapcsolatok fejlesztését és nem a lerombolását célozza meg.

Ez a politika egyértelművé teszi, hogy az EU gazdasága az orosz nyersanyagok nélkül elveszíti (elveszítette?) versenyképességét és feladja iparát, amely évszázadokon át az elsőbbséget nyújtotta számára más civilizációkkal szemben.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Dominus vobiscum! (III. befejező rész)

Nincsenek illúzióim: azok a neoliberális „újságírók”, akik naponta készítik gyűlöletkeltő cikkeiket nemzeti gondolkodók és politikusok ellen, akik napontja uszítanak az oroszok ellen még több fegyvert és ezáltal még több halottat követelve, azok most hallgatni fognak. Ők bizony ott se voltak. Semmi közük hozzá, mindentől elhatárolódnak.. Pár hónapig valószínűleg visszafogják majd magukat. Utána viszont folytatják „munkájukat”, mintha mi sem történt volna.

Kiemelt kép: Tamás a kírímből blog

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük