KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Mike Pence volt amerikai alelnök: a képviselőházi többség megszerzése politikai irányváltáshoz vezethet

A képviselőházi többség megszerzése az amerikai republikánusok számára rendkívül fontos lépés lehet abban, hogy kiköveteljék a politikai irányváltást, és megállítsák a Joe Biden demokrata elnök vezette adminisztráció költségvetési költekezését, azt, hogy még több terhet rakjon a jövő amerikai generációira – jelentette ki a múlt héten tartott amerikai félidős választásokat értékelve Mike Pence korábbi alelnök helyi idő szerint hétfőn egy televíziós interjúban.

„A győzelem az győzelem” – fogalmazott Donald Trump elnök egykori alelnöke a FoxNews hírcsatornának. Megjegyezte ugyanakkor, hogy személyesen nagyobb mértékű republikánus sikerre számított.

A Trump mellett töltött, 2017 és 2021 közötti alelnöki időszakát Pence egy különleges lehetőségként értékelte, amelynek köszönhetően azokat a konzervatív elveket, „amelyekről egész életében beszélt, (…) átültethette a gyakorlatba”. Különösen igaz volt ez az adminisztráció első két évére, a kongresszusi többséggel – emelte ki.

Donald Trumphoz fűződő viszonyát közeli munkakapcsolatként, egy „nagyon sikeres kapcsolatként” jellemezte, „különleges barátságként”, amely azonban „nyilvánvalóan nem végződött jól”. Ahogy fogalmazott, „mindig hitt abban, hogy kötelességét teljesítette azon a tragikus napon”, az alapján cselekedett, amit az alkotmány és az ország törvényei diktáltak. A 2021. január 6-i eseményekre utalva elmondta, hogy azt követően az elnökkel hosszan átbeszélték a történteket, s barátságosan váltak el, annak ellenére is, hogy nem értettek egyet. A barátságos elválást pontosan az a szorosra forrt munkakapcsolat tette lehetővé, amely négy év alatt kialakult közöttük, és arra a négy évre mindig nagyon büszke lesz – tette hozzá.

A Donald Trumppal folytatott együttműködés kapcsán azt is elmondta, hogy az egyet nem értés pontjait bizalmasan kezelte, megtartotta magának, és szerinte ez teremtette meg a bizalmat, az említett különleges barátságot közöttük, illetve pontosan ez tette nehézzé, ami a végén történt.

A saját politikai jövőjére vonatkozó kérdésre Mike Pence azt válaszolta, hogy fontolgatja, elindul-e újra közhivatali jelöltségért – ami csak egyetlen hivatal, az elnökjelöltség lehet -, de hozzátette, hogy erről a feleségével közösen hoznak döntést.

Ez is érdekelheti:  Washingtonból üzent haza a honvédelmi miniszter: ezt az alkut kötötte Magyarország a NATO-val

Mike Pence életrajzi könyve – So Help Me God (Segíts meg, Istenem!) címmel – a napokban jelenik meg az Egyesült Államokban.

Kiemelt kép: Mike Pence volt amerikai alelnök / Chip Somodevilla/Getty Images

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük