KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Migránsok randalíroztak Stuttgartban: nem egyedülálló eset ez Nyugat-Európában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A politikai összecsapásoktól a bandaháborúkig, jelentős konfliktusok alakultak ki az illegális migráció nyomán a kontinens párhuzamos társadalmaiban.

Mintegy 200 férfiból álló csoport botokkal és kövekkel támadt a rendőrökre. Az összecsapásokban 32-en sebesültek meg, köztük 26 rendőr, többen súlyosan. Nem ez volt az első eset, hogy eritreaiak balhéztak Németországban. Gieseen városában

idén is tömegverekedésbe torkollott egy eritreaiaknak szervezett fesztivál júliusban.

A zavargásban résztvevők először csak a forgalmat blokkolták, majd az kiérkező rendőrökre támadtak, és a járókelőkre támadtak.

Néhány héttel később Svédországban egy másik zavargásra is sor került egy stockholmi eritreai kulturális fesztiválon, ahol a becslések szerint mintegy 1000 eritreai verekedett össze, és legalább 50 ember megsérült. A svéd rendőrség később több mint személyt tartóztatott le. A norvégiai Bergen városában is kövekkel dobálták a rendőröket szeptember első hétvégéjén, amikor

a jelenlegi eritreai rezsim támogatói és a kormány ellenzői összecsaptak.

Az eritreai zavargások hátterében az afrikai országban dúló polgárháború áll, az összecsapások legtöbbször a kormány támogatói, valamint az ellenzékeik között robbannak ki.

A politikai csoportok mellett az alvilági összecsapások is egyre jellemzőbbek Németországban, a nyár folyamán több városban jelentős összecsapás is volt a különböző közel-keleti – legtöbb esetben szír és libanoni – bűnbandák között.

A bűnbandák összecsapásaiban általában több százan vettek részt, és machetékkel, baseballütőkkel, vasrudakkal támadtak egymásra.

Idén az eddigi legsúlyosabb erőszakhullám ugyanakkor Franciaországon söpört végig, miután júniusban a rendőrség lelőtt egy büntetett előéletű migrációs hátterű fiatalt, lángba borultak a francia külvárosok, és több mint egy héten át tartó zavargások forgatták fel az országot.

A francia zavargások ráadásul átterjedtek Belgiumra és Svájcra is. Lausanne városában, például több mint száz fiatal fosztogatott. A résztvevők között volt többek között bosnyák, szomáliai is. Belgiumban Brüsszel és Liége volt a zavargások központja, ezekben a városokban is több tucat férfit tartóztattak le a rendbontásokkal kapcsolatban.

A nyár Svédországban és Dániában sem telt nyugodtan, miután több alkalommal is Koránt égettek iszlámellenes aktivisták. Erre az országban élő muzulmán bevándorlók erőszakos zavargásokkal válaszoltak,

amelyek során rátámadtak a rendőrökre. A Korán-égetések következtében egyébként komoly diplomáciai konfliktus is kialakult az északi országok, valamint a muzulmán világ között.

Eközben nem nyugodnak a kedélyek az illegális bevándorlás frontterületein sem, idén is több migránslázadás robbant ki Lampedusa szigetén, ahol a migránsok száma már meghaladja a helyi lakosságét.

A bevándorlók legtöbbször amiatt lázonganak, mert elégedetlenek a körülményekkel. Filippo Magino, a sziget polgármestere szerint a Lampedusa képtelen kezelni a helyzetet.

Mandiner

Kapcsolódó:

Radio Genoa: afrikai hordák támadták meg Lampedusa szigetét

Olaszország: Lampedusa szigetén a pokol az úr (videó)

Csak ma eddig több mint ezren érkeztek Lampedusára – egyik sem turista

Szakértők szerint Ursula von der Leyen nem a határokat akarja megvédeni, hanem szervezett bevándorlást szeretne

One thought on “Migránsok randalíroztak Stuttgartban: nem egyedülálló eset ez Nyugat-Európában

  1. A volt gyarmattartó államok nagyon hozzászoktak a rabszolgákhoz…
    Mikor kezdik szervezni a bandák közötti gladiátor versenyeket? és lehet fogadni ??

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: