ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEN LEHET MAJD NYOMON KÖVETNI A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON RENDEZVÉNYT!

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Micsoda győzelem, avagy a Bizalom megszerzése

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Fidesz mindannyiunk meglepetésére óriási győzelmet aratott, a 2022-es április 3-i választáson. Azóta is folynak a találgatások, mi lehet ennek az oka, minek köszönhető az összefogott ellenzék megsemmisülése. Az összefogás volt a csodafegyver, de nem jól sült el.

Az ellenzék hazug módon a Fidesz választási rendszerében, az egyenlőtlen küzdelmi viszonyokban keresi az okokat. Ezzel szemben az EBESZ jelentés mindent rendben talált, egyenlő és kiegyenlített küzdelemről beszél. Mindenki hozzájuthatott az információkhoz, akár balról, akár jobbról jött, hiszen a média helyzet, minden hamis híresztelés ellenére, kiegyenlített. A pénzforrás is rendelkezésére állt az ellenzéknek, Bige baloldali oligarcha korlátlan felhasználást biztosított és persze Gyuri bácsi is, bőségesen ellátta pénzzel a balos propaganda hirdetésére szakosodott erőket. Másik ok Márki-Zay Péter amatőr kommunikációja, amit hallunk balról, ami igaz, csakhogy a háborús propagandával az ellenzék egyetértett médiájukkal egyetemben, aki erkölcsi kérdésről beszélt Orbán viselkedése kapcsán, aki nem hajlandó fegyvereket szállítani Ukrajnába. A győzelem ára a Bizalom megszerzése volt. A Fidesz minden társadalmi rétegben megszerezte a bizalmat, ennek köszönhető a fényes győzelem.

Francis Fukuyama amerikai filozófus írt még a 2000-es években egy rendkívül igaz és hatásos könyvet Bizalom címmel. Ebben azt fejtegeti, hogy mára megszűnt a bizalom a társadalomban, holott régen elég volt az adott szó egy üzlet megkötéséhez, mára azonban megrendült a bizalom az emberek között. Túl sok a hamis hír, a kétes média tartalom és hamis áru, nem lehet megbízni bennük. Ez történt a politikában is, különösen Márki-Zay kijelentései bizonyultak hamisnak. Állította, hogy Orbán Viktor fegyvereket szállít Ukrajnának, amit az emberek nem hittek el. Zelenszkij ugyanis cáfolt, hiszen éppen azzal vádolta Orbán Viktort, hogy nem szállít nekik fegyvereket. Az ellenzék erre ráharapott és Zelenszkij oldalán elkezdte szidni Orbán Viktort. Ez éppen kapóra jött a kormánynak, hogy kifejezze békére törekvését, kimaradásunkat a háborúból, ami sokat számított a Bizalom megszerzésében. Az emberek ugyanis békében és biztonságban akarnak élni, ezt a vágyukat pedig a kormány szolgálja. A Bizalom, egyébként sem alakult ki a szedett -vedett egymással is feszültségben élő ellenzék iránt, erre Orbán Viktor rá is erősített, amikor saját kipróbált tapasztalatáról beszélt, akire nyugodtan rábízható az ország biztonsága. Ez a megszerzett Bizalom, nagyon ráerősített a győzelemre, de ez nem lett volna elég. Kellett hozzá az egyszerű, lényegkiemelő kommunikáció, ami a kormány és Orbán Viktor sajátja. Erre például Márki-Zay nem képes, sok beszédnek sok az alja, ahogy a közmondás mondja, csak zavaros egymásnak is ellentmondó mondatokat hallottunk tőle. Sokat segített a Fidesz győzelmében, de ez egyedül nem lett volna elég.

A Bizalom megszerzése más területeken is folyt a Fidesz részéről, a különböző társadalmi csoportok számára. Van egy széles társadalmi csoport, amely az értékek iránt fogékony és emiatt támogatja a kormányt. Szélesebb rétegeket is megszólít a nemzetpolitikája, a magyar érdekek töretlen érvényesítése Brüsszelben, a határon túli magyarság támogatása, a nemzetpolitika. Ez csakis a Fidesz sajátja, ami a hazaszeretetből fakad, amit az ellenzékről nem lehet elmondani. Ez a réteg soha nem felejti el, amikor Gyurcsány 23 millió románnal fenyegetett, és elkaszálta a kettős állampolgárságot, ahogy a határon túli magyarok sem felejtik. Ennek a széles rétegnek a bizalma is a Fideszben van.

Van ugyanakkor egy másik értelmiségi réteg, de persze ettől sokkal szélesebb, a keresztények tömegei, akik fogékonyak a keresztény kultúra, a hagyományos család védelmére, akik elutasítják keresztény értékalapon az LMBTQ és gender lobbi nemzetközi tevékenységét, mely egyre jobban kopogtat az ajtónkon. Lám, Brüsszel is szankciókat helyezett kilátásba, ha nem felelünk meg a nemzetközi trendnek. Az ezzel kapcsolatos keresztény értékeket látványosan védi a Fidesz, az Alkotmányban és Brüsszelben. A Bizalom a keresztény értékek, gyerekeink védelmében, tehát csakis a Fideszben van, ennek a széles rétegnek a szemében. Ezek a széles rétegek, rendszeresen imádkoznak is a keresztény értékeket védő Fidesz győzelme érdekében.

Ezzel azonban még nem merítettük ki a Bizalom körét. Van tehát a békére és biztonságra vágyók tömegei, a kimaradni a háborúból retorika hívei, a nemzeti és keresztény értékvédők bizalma, és még ekkor nem beszéltünk a gazdasági intézkedések haszonélvezőiről. A Fidesz megszerezte a bizalmat attól a rétegtől is, amelyik anyagi biztonságban él, mert a kormány több mint egymillió munkahelyet teremtett, aki akar, az ma tud dolgozni. Ezen kívül ott vannak a jóléti intézkedések, a nyugdíjasoknak adott juttatások, a gyerekeseknek, a fiataloknak az adó visszatérítések, ott van a CSOK, a családalapításra adott juttatások.

A Fidesz a Bizalom megszerzésének művésze, aki széles társadalmi rétegeket elégít ki, amit lényeglátóan egyszerűen kommunikál is. Az lett volna a csoda, ha nem a Fidesz győz. Persze ezt utólag könnyű mondani, azért ott volt a félsz, mert a baloldali hazugságáradat, az eredmények kiforgatása, nagyon hatásosan működik. Szerencsére az emberek bölcsek voltak, köszönet minden szavazónak.

Budapest, kevés kivételtől eltekintve, a bizalmatlanság állapotában maradt. Elemzőink szerint ne csodálkozzunk rajta, mert olyan kozmopolita város, mint Párizs, London, Brüsszel, ahol a progresszió a menő, míg a vidék mindig konzervatív. Ezek a nagyvárosok civilizációt építenek Isten nélkül, a nemzeti és keresztény érzelem nem érinti őket. Rájuk nem vonatkozik a szívvel szavazás, ők ateista, liberális érzületük szerint szavaznak. A vidék lett Magyarország megmentője már többszörösen. Köszönjük!

Pók Katalin / Hungary First

 

Kiemelt kép: Budapest, 2022. április 3. MTI/Illyés Tibor

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: