KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Mi történt az ukrán hadsereg főparancsnokával? Hová tűnt?

Az oroszok szerint nyoma veszett, az ukránok szerint megvan, mások szerint súlyosan megsérült.

Valerij Zaluzsnij az ukrán fegyveres erők főparancsnoka. Jelenleg nagyjából ennyit tudni róla biztosan, ugyanis egymásnak élesen ellentmondó információk jelentek meg róla: az oroszok szerint eltűnt, egyesek szerint súlyosan megsebesült, az ukránok pedig állítják: a tábornok a helyén van, teszi a dolgát.

 

Az oroszok tehát azt állítják, hogy Zaluzsnij eltűnt. Olyan hírek jelentek meg róla, hogy május 8-a óta sehol se bukkant fel az ukrán médiában, pedig elméletileg annyira sok médiaszereplése volt előtte, mint Zelenszkijnek. Orosz információk szerint a katonai tárcavezetők rendszeres ramsteini találkozóján, ahol a közelgő ellentámadáshoz szükséges fegyver- és lőszerellátás kritikus kérdéseit vitatták meg Ukrajna számára,

Zaluzsnyij még online formában se vett részt.

Erre reagálva azt közölte az ukrán védelmi minisztérium, hogy az oroszok valótlanul híresztelik Zaluzsnyij eltűnését, ő a helyén van és teszi a dolgát. Hozzátették: az oroszoknak a fake news-zal az a célja, hogy demoralizálják az ukrán hadsereget.

Erre „válaszul” olyan hírek jelentek meg, miszerint Zaluzsnyij tábornok életben van ugyan, de kritikus állapotban van a fő ukrán katonai klinikai kórházban, ahol a külföldi szakemberek részvételével folytatódik az életéért folytatott küzdelem. A friss hírek szerint május 8-án súlyosan megsérült a Dnyipropetrovszki területen, amikor az egységek ellentámadásra való felkészültségét ellenőrizte.

Mandiner

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük