KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Scott Ritter amerikai elemző: Bahmut bevétele orosz katonai győzelem

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Artemovszknak (Bakhmut) a kijevi rezsim erői alól történt felszabadításával Oroszország lendületet vesz, de csak a jövőbeli fejlemények fogják megmutatni, hogy a város feletti ellenőrzés „hogyan illeszkedik a konfliktus általános menetébe” – mondta Scott Ritter katonai elemző és volt ENSZ-fegyverzetellenőr.

Artemovszk (Bakhmut) ellenőrzésének átvétele katonai győzelem volt, amely azt mutatja, hogy Oroszország győzni fog – mondta Scott Ritter a Szputnyiknak.

Egyesek az Artemovszk megszerzéséért folytatott kimerítő harcokat a jelentőségüket tekintve a második világháborús sztálingrádi csatához hasonlították – tette hozzá az amerikai tengerészgyalogság volt hírszerző tisztje, hangsúlyozva, hogy a nagy kérdés az, hogy mi jön ezután.

A jövőbeni fejlemények fogják megmutatni, hogy Oroszország mennyire tudja sikeresen kihasználni ezt a győzelmet, és továbbra is súlyos veszteségeket okozni a kijevi rezsim erőinek. Az is kiderül, hogy az ukrán hadseregnek sikerül-e megindítania a sokat hangoztatott „ellentámadást”.

„Nem úgy tűnik, hogy Ukrajna képes lesz nagyobb harctéri sikereket elérni, még akkor sem, ha mintegy 60 ezer kiképzett és NATO-fegyverekkel felszerelt katonát sikerült felkészíteni. E tartalékok közül sokakat felhasználtak az [Artemovszkért] vívott csatában, másokat semlegesítettek a front közelében történő összevonások során. Oroszország olyan taktikai műveleti és stratégiai előnyöket épített ki Kijevvel szemben, amelyek szinte lehetetlenné teszik, hogy az ukrán erők elegendő mennyiségű katonai erőt tudjanak felhalmozni egy tartós támadó hadművelet végrehajtásához” – mondta Scott Ritter.

A Gorlovkától északra fekvő Artemovszk valóban kulcsfontosságú közlekedési csomópont, ahol számos kereszteződés található a Donbassz szempontjából. Moszkva több mint egy évvel ezelőtti ukrajnai katonai műveletének kezdetén ez a város a régióban állomásozó ukrán csapatok ellátásának létfontosságú központjaként szolgált. A harcot a körülzárt város feletti ellenőrzésért „húsdarálónak” nevezték, mert a kijevi rezsim újra és újra embereket és felszerelést küldött a harcba, így próbálva kétségbeesetten megtartani Artemovszkot. Ezeket az erőfeszítéseket azonban hiábavalóvá tette az előrenyomuló orosz csapatok bátorsága és vitézi elszántsága. Május 20-án a Wagner-csoport katonai magáncég (PMC) az orosz fegyveres erőkkel együtt felszabadította Artemovszkot.

„Az [Artemovszkért] folytatott harc nagyon sokba került Kijevnek. Több száz, ha nem több ezer embert és több tonna katonai felszerelést áldozott fel ott, és csak a történelem fogja megmondani, hogy végső soron hogyan illeszthető be a város feletti ellenőrzés a konfliktus általános folyamatába”

– mondta Ritter.

Ez is érdekelheti:  Halálos hajóbaleset történt Verőcénél - több halott és eltűntek is vannak

Egy dolog azonban világos,

„ez egy orosz győzelem, és a lendület Oroszországé”

– vélte az elemző.

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Sputnik News értesülései nyomán készült.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: egy megsérült emlékmű Bahmutban / Fotó: © Szputnyik

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük