KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Mi a probléma azzal, hogy Oroszországgal hosszútávú gázszállítási szerződést kötöttünk?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A FELVETÉS: Elméletileg Brüsszel ebbe nem igazán szólhat bele.

A VÁLASZ: Dehogynem. Folyamatosan beleszól. Főleg, ha „nagyszerű” ellenzékünk állandóan ott mószerol.

E mószerolások nyomán Brüsszelben úgy vagyunk elkönyvelve, mint amelynek miniszterelnöke mellett, az EU szempontjából „az oroszok már a spájzban vannak”. Nyilván nem múlt el nyomtalanul, hogy „Orbán korrupt, fasiszta diktatúrája az orosz titkosszolgálatok szuronyain nyugszik”. Eszerint a hazánkat ellepő orosz ügynököknek itt mindent szabad. Orbán pedig készséggel teljesíti a Kreml/Putyin/az orosz titkosszolgálatok minden utasítását. Budapest moszkvai parancsra fúrja Ukrajna NATO-tagságát, szítja a kárpátaljai magyar szeparatizmust.

És kötötte most meg ezt az orosz földgáz üzletet is. Amivel alaposan keresztbe tett nemcsak Ukrajnának, de a Nyugat azon törekvésének is, hogy Oroszországot visszakényszerítse az Ukrajnán keresztül futó gázvezetékek igénybe vételére is. Azzal, hogy Oroszország mostantól UKRAJNÁT TELJESEN MEGKERÜLVE SZÁLLÍTJA NEKÜNK A FÖLDGÁZT, PRECEDENST TEREMTETT. Mi, például megszabadulunk a földgázt állandóan lopkodó kijevi potyaleső csürhe politikai és gazdasági szeszélyeitől. NEM LESZÜNK TÖBBÉ KISZOLGÁLTATVA, MEGSZŰNÜNK A MAGYARGYŰLÖLŐ KIJEVI NÁCI REZSIM TÚSZAI LENNI. Ukrajnát ezentúl csak Brüsszel parancsára leszünk kénytelenek támogatni – ehhez semmilyen VALÓS érdekünk nem fűződik majd.

A Nyugat törekvése, hogy Oroszország újra vegye igénybe az ukrajnai gázvezetékeket, hosszabbítsa meg az Ukrajnával megkötött gázszállítási szerződését, és növelje az ukrajnai vezetékeken szállított gáz mennyiségét. Ami, a tranzitdíjak révén, az ukrán költségvetés fontos bevételi forrása. Míg ha Oroszország végképp beszünteti Ukrajnán keresztül történő gázszállításait, ezzel nemcsak Ukrajnát fosztja meg bevételeitől – ez eddig évi mintegy 3 milliárd dollár volt – de Európa elveszíti érdekeltségét Ukrajnában, nem segíti többé az élesen oroszellenes rezsimet. Ami így akár el is bukhat.

Csikós Sándor

Kiemelt képen Szergej Lavrov és Szijjártó Péter

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:

UKRAJNA – AVAGY CSATÁK AZ OROSZ FÖLDGÁZ KÖRÜL

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: