KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető került adásba Magyarországon (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A mesterséges intelligencia által létrehozott új műsorvezető bemutatkozása a Duna TV tudományos-ismeretterjesztő adásában, a Deltában történt – számolt be róla az M1.

Az innovációra törekvő televíziós produkció legújabb szezonját Bíró Ada nevű szintetikus műsorvezetővel kezdte, akinek arca, hangja és megjelenése egyaránt mesterséges intelligenciának köszönhetően jött létre.

A Delta műsorszerkesztőinek irányítása alatt születik meg Bíró Ada mondanivalója, így az MI által megelevenített vizuális és verbális modell Fejős Ádámot kiegészítve állandó társnak állt a műsorban.

Dudás Viktor, a filmek világában jártas szakértő szerint a Delta az a platform, ahol ilyen újításnak mind helyet, mind pedig fontos szerepet kell kapnia.

„Egy ilyen technológia bevonása tökéletesen megfelel a műsor profiljának, amely a tudományos előrehaladást és újításokat kívánja bemutatni, tehát helyénvaló, hogy a legfejlettebb technikai innovációk megjelenjenek, akár a szereplők megformálásában is”

– fejtette ki Dudás Viktor. Hozzátette, hogy ez a fajta újítás nagy érdeklődést vált ki, és izgatottan várja, hogy miként fogadja azt a közönség, mivel

„Magyarországon még nem volt példa ilyenre a képernyőn”.

A mesterséges intelligencia alkotta műsorvezető kellemes magyar beszédét a legfejlettebb nyelvi modell biztosítja, míg a mozgását a legújabb videómodellek teszik lehetővé. Ahogy a műsorban elhangzott, ezek a technológiák egy finom egyensúlyra támaszkodnak annak érdekében, hogy Bíró Ada közvetíthesse a legfrissebb tudományos híreket a világból.

Szűts Zoltán, média- és digitális pedagógia kutató, szintén hangsúlyozta az M1 adásában, hogy a mesterséges intelligenciát emberek alkotják és ők irányítják. Az MI területén jártas szakértő kiemelte: minden technológiai áttörés elfogadása nehézkes lehet, ugyanakkor a mesterséges intelligencia esetében nem félelemmel, hanem nyitottsággal, megértéssel és hosszú távú alkalmazással kell reagálnunk.

„Az elmúlt évtized digitalizációjával kapcsolatosan intenzíven foglalkoztunk a munka világának átalakulásával, és a mesterséges intelligencia az a tendencia, ami garantáltan előrelépést fog jelenteni. Ez nem azt sugallja, hogy az emberek munkája megszűnik, hanem azt, hogy a munka természete változik meg. Egy technológiai váltás mindig kihívásokkal jár, de a mesterséges intelligenciát mint segítőt, asszisztenst kell elfogadnunk”

– hangsúlyozta Szűts Zoltán.

Ez is érdekelheti:  Kocsis Máté: Sem a jólét, sem a béke nem garantált a mostani brüsszeli vezetés mellett

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető került adásba Magyarországon (videó)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük