KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Meloni feladata lett Ukrajna támogatásáról meggyőzködni Orbánt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Négyszemközti megbeszélésen próbálja meggyőzni Orbán Viktort Giorgia Meloni olasz kormányfő, hogy adja áldását a Ukrajnának szánt újabb 50 milliárd eurós uniós segélyre – írja a Bloomberg amerikai gazdasági lap.

Szerdán a kérdést az uniós nagykövetek is megvitatták abban a reményben, hogy a február 1-jére kitűzött rendkívüli EU-csúcs előtt sikerül valamilyen kompromisszumra jutni. Orbán Viktor azt javasolta, hogy a segélyt osszák évenkénti részletekre, ezt azonban Brüsszel úgy értelmezi, hogy Magyarország évenkénti zsarolási lehetőségként tekint a támogatásra – írja a Politico hírportál.

A Bloombergnek névtelenül nyilatkozó források szerint

Meloni az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) képviselőcsoport tagságát ajánlotta fel a Fidesznek, amennyiben hajlandó támogatni Ukrajna uniós tagságát. 

Az olasz kormányfő emellett a Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel való kapcsolat javítását is szorgalmazza – írja az ukrán Kyiv Independent hírportál.

MN

Kiemelt képen: Orbán Viktor és Giorgia Meloni / Fotó: Facebook/Giorgia Meloni

Ez is érdekelheti:  NATO: Stoltenberg megy... Rutte jön?

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük