KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Megtorlás: Nagy hatótávolságú, precíziós fegyverekkel indítottak támadást az orosz erők

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz erők nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel mértek csapást ukrán célpontokra – erősítette meg a védelmi minisztérium szerdai tájékoztatóján.

Ukrán tisztviselők korábban arról számoltak be, hogy Oroszország az éjszaka folyamán az ország energetikai infrastruktúrájában okozott károkat.

Az orosz fél azt mondta, hogy a célpontok egy része nem az ukrán energiaszektort célozta, hanem katonai üzemeket. A csapásban drónok és többféle rakétatípus, köztük a levegőből indítható hiperszonikus Kinzhal-fegyverek vettek részt – áll a közleményben, hozzátéve, hogy a lövedékek sikeresen eltalálták az összes célpontot.

Az orosz hadsereg a légitámadást megtorlásnak minősítette „a kijevi rezsimnek az orosz energetikai létesítményekben történt károkozási kísérleteiért”. A támadások „jelentősen csökkentették Ukrajna képességét arra, hogy katonai termékeket állítson elő, valamint nyugati fegyvereket és katonai járműveket szállítson a frontvonalra” – közölte a minisztérium.

Ukrajna januárban nagy hatótávolságú kamikaze drónokkal eszkalálta a mélyen Oroszországon belüli támadásokat. Kijevben magas rangú katonai tisztségviselők azt állították, hogy „nincs más választásuk”, mint hogy megpróbálják megsemmisíteni az olajfinomítókat és más ipari létesítményeket, mivel a fronton lévő ukrán erők egyre inkább visszaszorulnak. Ez nyilvánvalóan arra késztette Moszkvát, hogy ukrán erőműveket is felvegyen a célpontok listájára.

Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök szerint a legutóbbi orosz csapásokban több mint 50 rakéta és 20 drón vett részt, amelyek infrastrukturális célpontokat céloztak. Az ukrán hadsereg azt állította, hogy az eszközök nagy részét elfogta, de a DTEK (egy nagy magán energetikai vállalat) közölte, hogy több hőerőműve is megsérült a támadások során.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: orosz Szu-25-ös támadórepülőgép rakétát lő ki az ukrán állásokra. © Oroszország Védelmi Minisztériuma

Ez is érdekelheti:  Moszkva reagált arra, hogy az EU újabb orosz hírügynökségeket tiltott be

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük