KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Megsemmisítő beszólást kapott a háborúpárti politikus

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Jövőre, 2024-ben Amerikában választások lesznek, és arrafelé erre az eseményre bizony már most elkezdenek készülni, adott esetben televíziós vitákban esnek egymásnak kőkeményen a jelöltek, még akkor is, ha egy pártból vannak – írta a promotions.hu.

A TikTokon most nagyon érdekes videóra bukkantunk. Az viszonylag közismert, hogy Amerikában két nagy párt van, mindig kettő között dől el a választás: a demokraták és a republikánusok. Mielőtt azonban elkezdődnek a választások, óriási csata megy a pártokon belül is az elnökjelöltségért. Mivel 2 párt kevésbé tud árnyalt véleményeket lefedni, mint ha mondjuk 6 vagy 7 lenne, ezért nyilvánvaló, hogy még az egy párthoz tartozók között is lehetnek akár szélsőséges véleménykülönbségek is.

A most megtalált videó a NewsNation című csatornán futott műsor volt, ahol az Alabama állami republikánus jelöltek vitáztak egymással. Alabama államot Amerikában úgy is hívják, hogy Heart of Dixie, vagyis a Dél szíve – hagyományosan konzervatív államról van szó, egykor kiterjedt nagybirtokos földművelés folyt az államban.

A műsorban 4 jelölt vitázott, név szerint: Chris Christie, Ron DeSantis, Nikki Haley és Vivek Ramaswamy. A legparázsabb vita Nikki Haley és Vivek Ramaswamy között alakult is. Ramaswamy gyakorlatilag megsemmisítette Nikki Haleyt, aki egyáltalán nem tudott mit válaszolni Ramaswamy kérdéseire.

Ramasvamy azzal kezdte, hogy közölte, az október 7-i izraeli terrortámadások aljas cselekedet voltak, de szerinte Nikki Haley-nek az a kijelentése, miszerint aznap Amerikát is támadás érte, egész egyszerűen hazugság – ezt bebizonyítandó megkérte, hogy mutassa meg a térképen, hol van Izrael és hol Amerika, a kettő ugyanis nem ugyanaz az ország.

Nikki Halley már korábban közölte, hogy szerinte Ukrajnába még több fegyvert és még több katonát kellene küldeni, mire Ramasvamy megkérdezte, hogy hívják a 3 ukrajnai tartományt, ahová a több milliárd dollárt és a rengeteg katonát kellene küldeni, mire Haley megint csak nem igazán tudott mondani semmit, csak zavartan nézni.

Ez is érdekelheti:  Lengyel demokrácia: Letartóztattak egy gazdát, aki arra kérte Putyint, hogy tegyen rendet Európában

Az mindenesetre biztosan tűnik, hogy a jövő évi amerikai választások eseménydúsak lesznek.

MH

Kiemelt képen: Nikki Haley / Fotó: AFP/Getty Images/Getty Images North America/Theo Wargo

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük