KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Megindult a támadás és sikítozás Orbánék szövetsége ellen és miatt

A főkolompos a masszívan magyar- és Orbán-gyűlölő Daniel Freund, de ott van persze Dobrev Klára is, mint mindig…

Újabb támadást indítottak Magyarország ellen, a hazánkat következetesen kritizáló német zöldpárti politikus, Daniel Freund által szervezett és moderált online konferencián

– írja a Magyar Nemzet.

A lap beszámolt róla, hogy a panelbeszélgetésen részt vett Dobrev Klára, a DK EP-képviselője, a német Süddeutsche Zeitung tudósítója, valamint a washingtoni székhelyű, magát függetlennek valló German Marshall Fund politikai intézet magyar kutatója, Hegedűs Dániel is.

Daniel Freund szerint a magyar uniós elnökség mottója, a „Make Europe Great Again” azaz a Tegyük újra naggyá Európát, aggasztóan hangzik, mert attól a Trumptól ered, aki ezzel hergelte követőit a Capitolium elfoglalására.

Freund azt mondta, Orbán Viktor most Brüsszelt szeretné elfoglalni és azon sajnálkozott, hogy az a Magyarország vette át a soros EU-elnökséget, amely ellen számos uniós szankciós eljárás és büntetés van érvényben.

Jobboldali csúcs Bécsben – Orbán Viktor: Béke, rend és fejlődés (videóval)

Meglátása szerint a magyar kormány kétarcú politikát folytat és azt kérdezte vendégeitől, hogy mit várnak a magyar elnökségtől.

Dobrev úgy vélte: „Orbán Viktor szimbolikus kárt fog okozni a következő hat hónapban, amennyiben nem korlátozzák a mozgásterét”. Daniel Freund kérdésére a Bécsben megalakult Patrióták Európáért szuverenista formáció kapcsán Dobrev a európai jobboldali erők előretörését lekicsinyelve azt mondta, hogy a „populisták ereje kevés”, ha az Európai Néppárttal nem működnek együtt akkor nem tudják érvényesíteni akaratukat az Európai Parlamentben.

Mandiner

 

Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (b) kezet fog Herbert Kickllel, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökével tárgyalásuk előtt Bécsben 2024. június 30-án. Jobbról Andrej Babis korábbi cseh kormányfő, az Elégedetlen Polgárok Akciója (ANO) párt elnöke. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük