KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Meghiúsult az ukránok oroszországi betörési kísérlete (videó 18+)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna legalább 195 katonát és nagy mennyiségű hadianyagot vesztett az oroszországi Belgorodi területre való bejutás sikertelen kísérlete során – számolt be a Russia Today a moszkvai védelmi minisztérium közlése nyomán.

A támadók áttörték az orosz határt, és Szpodarjusinó falu felé haladtak, amikor a légierő és a tüzérség csapást mért rájuk. Kijev öt harckocsit, négy páncélozott harcjárművet, három UR-77-es aknaszedő járművet és három katonai műszaki járművet veszített – közölte Moszkva.

Az orosz közösségi médiában keringő felkavaró képek állítólag a hadművelet során elesett ukrán katonákat mutatják. A posztban szereplő leírás szerint Oroszország TOS rakétarendszert vetett be ukrán katonák egy csoportja ellen. A többszörös rakétavető termobarikus lőszereket használ, és arra tervezték, hogy a terepen lévő katonai személyzetet semmisítse meg.

A védelmi minisztérium később felvételeket mutatott be az ukrán erők elleni támadásokról, köztük egy olyan klipet, amely látszólag ugyanazt a jelenetet mutatja, mint az egyik meg nem erősített felvétel. Ezen néhány ukrán katona látható, akik ugyan mozognak, de úgy tűnik, hogy súlyosan megsérültek.

Csütörtökön a szomszédos Kurszki terület kormányzója is beszámolt az ukrán erőkkel folytatott összecsapásról. Erről az összetűzésről nem álltak azonnal rendelkezésre pontosabb részletek, csak annyi, hogy az a határ menti Tyotkino falu közelében történt.

Kedden három, Kijev által támogatott, nehézfegyverekkel felfegyverzett milíciaalakulat próbált meg behatolni a Kurszki és a Belgorodi területre. Abban a támadásban az ukrán fél több mint 230 harcost, hét harckocsit, három Bradley gyalogsági harcjárművet és két páncélozott személyszállítót veszített az orosz hadsereg beszámolója szerint.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Orosz TOS-2 rakétavető gyakorlat közben. © Szputnyik/Mihail Voskresenszkij

 

Ez is érdekelheti:  Megvan Magyar Péter pártja

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük