KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Két év alatt hatezer megölt zsoldos Ukrajnában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz erők óriási mennyiségben semmisítettek meg zsoldosokat Ukrajnában az elmúlt két esztendő során. A létszámuk közelít néhány kisebb EU-tagállam azonnal bevethető katonáinak számához.

A különleges hadművelet kezdete óta csaknem hatezer külföldi zsoldos vesztette életét Ukrajnában – jelentette ki az orosz védelmi minisztérium a saját Telegram-csatornáján. A Ria.ru által idézett információ alapján, Moszkva szerint a kijevi rezsim támogatására érkezett külföldi zsoldosok teljes létszáma elérte a 13 387-et – ebből 5962-en biztosan meghaltak.

Az orosz védelmi minisztérium a megölt “szerencsekatonák” számában Lengyelországot említette az élmezőnyben – 2960 ember érkezett onnan, s 1497-en vesztették életüket. Grúzia következik a sorban – 1042 zsoldosból 561-et öltek meg. Az Egyesült Államokból 1113 ember érkezett, közülük 491 már soha nem tér vissza. Az 1005 kanadai fegyveres közül 422-őt, 822 britből 360-at, 784 románból 349-et öltek meg az oroszok. Németországból 235 zsoldos érkezett, s eddig 78-an vesztették életüket.

Megjegyezték, hogy Franciaország – amely minden szinten tagadja zsoldosainak jelenlétét Ukrajnában – már 147 harcosát veszítette el a 356 fős létszámból.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: illusztráció

 

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Holokauszt-megemlékezésem 2024…

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük