KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Meghalt az ukrán belügyminiszter – odaveszett a teljes belügyi vezetés

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán belügyminiszter Denisz Monasztirszkij, helyettese Jevhen Jenin és az államtitkár Jurij Lubkovics is meghalt a Kijev külvárosában történt helikopterszerencsétlenségben – közölte az ukrán rendőrség a Telegramon.

A balesetben összesen 16 ember, köztük két gyermek vesztette életét. A halottak közül kilencen voltak a fedélzeten. Ukrán médiajelentések szerint az állami mentőszolgálat helikopterén utaztak – számol be az Orosz Hírek.

A helikopter néhány perccel a robbanás előtt:

A helikopter egy óvodára zuhant Kijev külvárosában:

Ugyanakkor az Oroszok Az Igazság Oldalán Telegram csatornája egy szemtanú elmondását idézi, aki szerint a helikopter már a levegőben égett, ami arra utalhat, hogy a járművet egy MANPADS (vállról indítható föld-levegő rakéta) vagy más gyújtóeszköz találta el.

Egyes vélemények szerint mindenképpen jelzésértékű az ami tegnap és ma történt, hiszen tegnap Arestovich mondott le, ma lezuhant Monasztirszkij, az ukrán belügyminisztérium vezetője, akit Zelenszkij nevezett ki. Egyesek úgy vélik, hogy Ukrajnában elindult valamilyen politikai forgatókönyv szerint megírt, véres leszámolás. Zelenszkij komoly választás előtt áll, vagy elismeri, hogy az ország vezetése megosztott, hiszen többen Zaluzsnijt látnák szívesebben Zelenszkij helyén, vagy az oroszoknak tulajdonítja majd a merényletet. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint azonban a balesetnek állítják be az esetet, mint ahogyan azt már a nyugati média tálalja.

Jurij Podolyaka orosz újságíró meglátása szerint az ukrán belügyminisztert, első helyettesét és a rendkívüli helyzetek minisztériumának államtitkárát megölték. Monasztirszkij volt Avakov utódja, akit Zelenszkij el akart zavarni. Nem világos, hogy az ukrajnai helyzetet most hogyan fogják kezelni.

Jurij Ignat, az Ukrán Légierő Parancsnokság szóvivőjének elmondása szerint a lezuhant helikoptert Franciaországból kapták. Érdekes módon a vásárlást Avakov volt belügyminiszter (Zelenszkij embere) szervezte és lobbizott érte.

Már olyan verziók is keringenek az interneten, hogy ő a jelenlegi miniszter, Monasztirszkij halálának lehetséges megrendelője.

Frissítés:

Az ukrán rendőrfőnök tájékoztatása szerint a balesetnek 16 halálos áldozata van, köztük két gyerek. Ihor Klimenko elmondta: 22 ember sérült meg, köztük 10 gyerek.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: