KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Meggyilkolták Zelenszkij egyik legfőbb kritikusát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A feltehetően Ilja Kiva a Verhovna Rada egykori helyettesének holttestét találták meg a Moszkva melletti Suponevo faluban – számol be a RIA Novosztyi.

Ilja Kiva nagyon kemény kritikusa volt Zelenszkij ukrán elnöknek, és itt a Nemzeti InternetFigyelőn is számos alkalommal idéztük meglátásait, például ITT, ITT, ITT és ITT.

Kivát Ukrajnában hazaárulással és az ország területi integritásának megsértésével vádolták. Maga Kiva mindezzel természetesen tisztában volt, és nyilatkozott is a vele szemben állított vádakkal kapcsolatban. Kiva tavaly áprilisban Vlagyimir Putyinhoz fordult politikai menedékjog és orosz állampolgárság iránti kérelemmel.

Kiva holttestét a hírek szerint a „Velich Country Club” szálloda területén találták meg, egy ház közelében, ahol lakott. Állítólag arccal lefelé feküdt egy vértócsában a hóban – jelentette több orosz sajtóorgánum is, rendőrségi forrásokra hivatkozva. A férfi a TASS értesülései szerint a fején sérült meg. A Mash azt írja, hogy Kiva jobb halántékán vágott seb, bal oldalán pedig vérömleny volt látható.

Kiva Telegram csatornáján az utolsó bejegyzés ma jelent meg, kijevi idő szerint 8:48-kor. Ebben a bejegyzésben öngyilkosságra szólította fel Volodimir Zelenszkijt.

A feltételezhető gyilkosságot Kijev szervezte – állítja az ukrán „Strana” sajtóorgánum, az ország katonai hírszerzési szóvivőjére, Andrej Jusovra hivatkozva, aki kijelentette, hogy az ukrán biztonsági szolgálatok állnak a támadás mögött. Néhány más média azt állítja, hogy az ország belbiztonsági szolgálata, az SBU szervezte a politikus elleni támadást.

Az orosz hatóságok egyelőre nem kommentálták az esetet.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Ilja Kiva / © Fotó: @kivailya / Archív fotó

Ez is érdekelheti:  Van-e helye az unióban egy terrorállamnak?

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük