KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ez az USA utolsó esélye, hogy csapást mérjen Oroszországra

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az USA vélhetően azzal tud még ártani gazdaságilag Oroszországnak, ha új típusú dollárt nyomtat – ezt a kijelentést a Verhovna Rada volt helyettese, Ilja Kiva tette.

Az Oroszországba emigrált volt ukrán parlamenti képviselő úgy látja, hogy Washingtonnak ez az utolsó esélye arra, hogy gazdaságilag befolyásolja Moszkvát. Egy ilyen lépés azonban  az egész világgazdaságra nagyon negatív következményekkel járna.

Washington kihasználhatja utolsó lehetőségét, hogy destabilizálja az oroszországi helyzetet, károsítsa a világgazdaságot és adósságai részleges leírásának lehetőségét. Bejelentheti új dollár bankjegyek kibocsátását úgy, hogy közben – szabályzott keretek között -, a régieket ezekkel cseréli le. – írta a Telegram csatornájában.

Kiva hozzátette, hogy egy ilyen lépés jelentős károkat okozna azoknak a polgároknak, akik amerikai valutában tartják megtakarításaikat.

Korábban Mihail Beljajev közgazdász nyilatkozott úgy, hogy az Egyesült Államok befolyása a gazdaságban és a politikában csökken, a dollártól való eltávolodás pedig globális trend, de nem fog eltűnni a világszíntérről. Emlékeztetett arra, hogy jelenleg az Egyesült Államok továbbra is a világ vezető gazdasági hatalma, de ha Kína átveszi ezt a helyet, Washington akkor is domináns tényező marad.

 

Kiemelt kép: GLOBAL LOOK PRESS / ALEXEY BYCHKOV

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Halász Géza – Téglásy Imre: „A halál és élet harcba szállt” (húsvéti szekvencia)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük