KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Meggyilkolták az orosz-ukrán béketárgyalások egyik résztvevőjét

Ukrajnai források azt állították, hogy szombaton megölték annak a küldöttségnek a tagját, amely Kijevet képviselte, a Moszkvával való tárgyalások során.

Az első állítás Denis Kirejev halálával kapcsolatban Alekszandr Dubinszkijtól származott, aki a közösségi médiában közzétett bejegyzésében azt állította, hogy Kirejevet az SBU, az ukrán biztonsági szolgálat ügynökei ölték meg letartóztatása közben.

Ezt az állítást később két sajtóorgánum is megerősítette, az Ukraina.ua és az Obozrevatel, bár mindkettő névtelen forrásra hivatkozott. Előbbi egy részben elmosódott fotót tett közzé arról, amin állítólag a férfi holtteste látható.

Még drámaibb leírást közölt az állítólagos történtekről Anatolij Sarij ukrán politikus és újságíró. Azt állította, hogy Kirejevet egyszerűen fejbe lőtték egy kijevi bíróság közelében.

Az egyébként banki múlttal rendelkező Kirejev neve az Oroszországgal folytatott béketárgyalásokat folytatók listáján valamilyen okból nem szerepelt, így a tárgyalások alatti státusza továbbra is tisztázatlan.

Az ukrán TV 5 azt állította, hogy az SBU már legalább 2020 óta vizsgálja Kirejevnek az orosz hírszerző szolgálatokkal való állítólagos kapcsolatát.

RT nyomán

Kiemelt képen: Ukrajna és Oroszország delegációja a fehéroroszországi tárgyalásokon. ©Fehéroroszország Külügyminisztériuma / Kiosztás a Getty Images-en keresztül 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük