KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Megbukott a román kormány, megszólalt Johannis

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Jövő héten találkoznak a politikai pártok képviselői, hogy megoldást találjanak az adott politikai válságra – jelentette be Klaus Johannis államfő kedden délután 6 órakor, a Cotroceni-palotában tartott sajtótájékoztatóján. Az elnök először nyilatkozott a Cîțu-kabinet bukása után.

“Szomorú, de igaz: Romániát a válságok jellemzik” – kezdte mondandóját az államfő, aki a kormány bukása mellett a koronavírus-járvány negyedik, eddig a legsúlyosabb kihatású hullámára is utalt. “Mindezt tetőzi, hogy egy globális szintű energiaválsággal is meg kell küzdenünk” – folytatta.

Ez egy bonyolult helyzet, amelyet a cinikus politikusok generáltak, pedig akad elegendő munka: kezelni kell a járványhelyzetet, egyensúlyozni kell az energiaárakat, de ehelyett, egyesek szerint még egy válságra szükség volt – mondta Johannis a bizalmatlansági indítványt benyujtó USR-PLUS-os politikusokra utalva. “Néhányan azt mutatják magukról, hogy progresszívek, hogy igazán törődnek a romániai lakosokkal, ámbár a hangzatos szavak mögé kell nézni” – mondta az államfő.

Az USR a kormánykoalíció része volt, amelynek hátat fordított, összefogott az AUR-ral és a PSD-vel, hogy együtt megszavazzák a bizalmatlansági indítványt. Ezek a tények, a többi csak politikai diskurzus – hangsúlyozta. “Most abban a helyzetben vagyunk, hogy megoldást kell találnunk a problémákra, hisz Románia nem maradhat kormányzás nélkül.

Közeleg a tél, dübörög a járvány, mindezeket valakinek meg kell oldania” – fejtette ki az államfő, majd hozzátette: csak jövő héten hívja össze a pártok képviselőit, hogy addig legyen idejük “kiforrott javaslatokkal előállni”. (digi24) – a Transindex.ro portálról

Transindex

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: